Krađa
Foto: Alo/Foto: Ustupljene fotografije

Anka P. (20) iz sela Toba sumnjiči se da je na Vaskrs opljačkala dve crkve u okolini Zrenjanina. Ona je navodno odnela kutije sa prilozima, a u svemu tome pomagao joj je saučesnik Aca S., koji je, prema rečima meštana iz sela Torak, sa pljačkašicom u emotivnoj vezi. Kako kažu, zbog nje je ostavio suprugu i četvoro dece!

Pljačka hramova odigrala se u dva sela, prvo u Banatskom Dvoru, što nije zabeleženo snimkom. Druga je zabeležena, jer je celo selo pokriveno video-nadzorom.

Na snimku se vidi kako najpre obilazi oltar crkve, a zatim se vraća do mesta gde vernici ostavljaju novac. U tom trenutku je otvorila svoju tašnu i u nju ubacuje novac. Na snimku se vidi kako napušta crkvu, poziva saučesnika koji je sve vreme čeka u automobilu i odlaze dalje.

Kako je za Alo! ispričao Branislav Eskić, potpredsednik Mesne zajednice Čestereg, događaj se zbio prvog dana Vaskrsa.

- Mi smo jedno od retkih sela koja su uvela video-nadzor. To smo učinili kako bismo predupredili kriminal. Imali smo prethodnih godina dosta problema - rekao je potpredsednik mesne zajednice za Alo!.

Starešina Crkve Svetog Ilije u Česteregu ispričao je za naš list da je tog dana u porti bilo organizovano takmičenje povodom Vaskrsa.

- Ispred crkve kao i svake godine bilo je organizovano takmičenje dece u tucanju jajima. Bilo je i takmičenje za najlepše uskršnje jaje, ali i trka u nošenju jajeta u kašici. Okupilo se puno vernika i dečice, bio je to prelep događaj za naše selo. Vrata crkve su kao i svakog dana bila otvorena za sve, a tu ljudi ostavljaju novčane priloge, pogotovo jer skupljamo novac za izradu ikona za ikonostas. Ona je prišla kutijama, a onda ukrala novac - kaže jerej Mladen. 

Meštani sela Torak za porodicu mladića koji je pomagao u pljački, odnosno bio vozač osumnjičenoj, nemaju lošu reč. Međutim, za Acu S. pričali su sve suprotno, rekavši da je „loš čovek“ i da je u emotivnoj vezi sa Ankom.

- Pričaju da su oni u vezi. On je ostavio svoju porodicu, ima četvoro dece. Njegova bivša supruga živi u ulici gde su njegovi roditelji. Oni, uprkos činjenici da su razdvojeni, s njom imaju konstantnu komunikaciju - kaže za Alo! komšinica pomagača.

Osumnjičena je, uz krivičnu prijavu, privedena Osnovnom javnom tužilaštvu u Zrenjaninu, a njoj je nakon saslušanja, sudija za prethodni postupak odredio pritvor do 30 dana.

Saučesnik, kako saznajemo, pušten je na slobodu, jer nije bilo dokaza da je on učestvovao u ovom krivičnom delu.

Ljubi ikonu i istovremeno krade

Sramotna pljačka prošle godine dogodila se u gornjemilanovačkom selu Donji Branetići kada je poharana crkva u tom malom mestu. Počinilac je otkriven kada su sveštenici posumnjali da neko uzima novac, a zatim su postavljene kamere.

- Kada su vraćeni snimci sa sigurnosnih kamera, ispostavilo se da jedan muškarac, inače radnik Hitne pomoći, više dana dolazi, saginje se da poljubi ikonu, a istovremeno uzima novac s nje. Strašno, ovo se nikad ranije nije desilo u našem selu - rekli su tada ogorčeni meštani.

BONUS VIDEO :

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading