Ringišpil
Foto: Alo/FOTO: PRINTSKRIN/FACEBOOK

Piše: Mihajlo Žilović

Direktor JKP "Toplica" u Kuršumliji Mladen Gilić izjavio je za naš portal da je kobni luna park uredno prošao sve procedure provere tehničke ispravnosti.

- Vašar se organizuje po standardnoj i ustaljenoj proceduri,ne godinama već decenijama unazad,na istom mestu,dva puta godišnje. Prilikom raspisivanja javne licitacije uvek se traži atest i obavezan je atest o ispravnosti sprava, a o organizaciji i bezbednosti učesnika zadužen je zakupac - rekao je Gilić za Alo.

On dodaje da je u toku utvrđivanje razloga koji je izazvao nesreću.

- Nažalost, u toku jučerašnjeg dana došlo je do nesreće u kojoj je povređeno 13 osoba a jedna devojčica teže i životno ugrožena. Sve preventivne mere su ispoštovane u celosti, a zbog čega je došlo do nesreće ispituju i daće ocenu nadležni organi, a na nama je da se nadamo i molimo za malu Anju i brz oporavak i ozdravljenje sve dece - zaključio je direktor "Toplice".

Prilikom pada dela ringišpila na platou kod autobuske stanice u Kuršumliji povređeno je trinaestoro dece. Petoro je zbrinuto u Domu zdravlja u Kuršumliji, a sedmoro u prokupačkoj bolnici.

Dve osobe su uhapšene zbog osnova sumnje da su počinili teško delo protiv opšte bezbednosti.

Jedna dvanaestogodišnja devojčica je teško povređena kada je na nju pao deo konstrukcije ringišpila i trenutno je u stabilnom stanju, rekao je jutros direktor Univerzitetskog kliničkog centra u Nišu Zoran Perišić.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading