vikendica izgorela
Foto: Alo/Foto: Alo.rs/Vesna Bilić

Stravična nesreća! Tela dve državljanke Rusije, majke (70) i ćerke (48), pronađena su u kući u selu Martinci kod Sremske Mitrovice, a nastradale su u stravičnom požaru! Do tragedije je došlo navodno usled eksplozije plinske boce, a zatim je buktinja progutala celu kuću!

Kako saznajemo, stravična nesreća se dogodila u noći između srede i četvrtka, kada je izbio stravičan požar. Vatrogasne ekipe su pronašle dva tela, a ubrzo je utvrđeno da je reč o majci i ćerki, inače državljankama Rusije, koje su prema rečima komšije, u tom malom sremskom naselju odlučile da započnu novi život pre nekoliko godina.

- Tragedija se dogodila oko tri sata posle ponoći, u noći između srede i četvrtka. Najpre se čula jaka eksplozija, koja je uznemirile komšije. Na lice mesta došle su vatrogasne ekipe i Hitna pomoć. Vatrogasci su uspeli da lokalizuju požar, ali su, nažalost, pronašli dva tela. Lekari su mogli samo da konstatuju njuhovu smrt. Sumnja se da je ekplodirala plinska boca dok su spavale, a da je zatim došlo do strahovitog požara koji se proširio na celu kuću. Elena je bila u fotelji u dnevnoj sobi, a njena majka na kauču u sobi. Vatrogasci su izneli dve plinske boce, tako da postoji mogućnost da su obe usled nekog kvara planule - navodi izvor blizak istrazi.

Prema rečima meštana, majka Tanja i ćerka Elena bile su dobre i vredne žene, koje su posle turbulentnih vremena pokušale da izgrade novi život.

- U Srbiju je iz Sankt Peterburga prvo došla Elena, stara 46 godina, udala se za našeg čoveka u selu Laćarak. Međutim, taj brak nije dugo potrajalo jer se nisu najbolje slagali, zbog čega su odlučili da se razvedu. Pošto je prolazila kroz težak period u životu, njena majka je odlučila da dođe u Srbiju da živi sa njom. Kupile su kuću u Martincima, gde su do tragedije živele već šest godina - kaže jedna od komšinica i dodaje detalje u vezi njih dve:

- Nisu mnogo komunicirale sa komšijima, niti su se družili sa nama, ali su bile fine, kulturne i dobre žene koje su se krvavo trudile da zarade za dinar. Kopale su u nadnici, Elena je radila i u prodavnici, trudile se, ali živele su nekako povučeno. Ovako nešto se nije dešavalo u našem selu. Ovo je baš velika tragedija, žao mi ih je - kaže sagovornica za Alo!

Tela nesrećnih žena su prevezena na obdukciju, a utvrđuju se detalji tragedije.   

U Pećincima izgorele dve osobe

Slična tragedija desila se u porodičnoj kući u Ulici Mandićev sokak u Pećincima, pre dve godine, a nažalost tada su nastradale dve osobe.
Vatrogasci koji su za desetak minuta stigli na mesto nesreće vrlo brzo su uspeli da lokalizuju požar, a zatim i da ga ugase. Posle intervencije, međutim, u jednoj od prostorija pronađena su dva tela. 

BONUS VIDEO: 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading