PLANIRALI LIKVIDACIJU LUKE BOJOVIĆA NA GODIŠNJICU UBISTVA NJEGOVOG BRATA? Imali razrađenu šemu napada - ovako je sve izgledalo!
Foto: Alo/Foto: Alo ilustracija M.J.

Kako je saopšteno iz tužilaštva, petorici osumnjičenih se stavlja na teret da su pripremali ubistvo, a dvojica uhapšenih se terete i za druga krivična dela.

Dodeljeni zadaci

- Svi osumnjičeni su se na saslušanju branili ćutanjem odnosno iskoristili su svoje zakonsko pravo da ne iznose odbranu, osim Bogdana P. koji je negirao izvršenje krivičnog dela - saopšteno je posle saslušanja iz tužilaštva.

Operativni podaci prikupljeni u pretkrivičnom postupku ukazuju da su uhapšeni povezani sa odbeglim Nikolom Vušovićem, zvanim Džoni sa Vračara, a sumnja se da je osim Bojovića meta trebalo da im bude i Radomir Boban Baćović. U zvaničnom saopštenju navodi se da se sumnja da su ubistvo planirali od početka februara do 10. maja, kada su uhapšeni. Kako se navodi, nabavljali su sredstva za izvršenje zločina.

- Filip K. je, kako se sumnja, okupio ostale osumnjičene i dodelio im tačno određene zadatke u cilju izvršenja krivičnog dela. Iznajmili su tri "štek-stana" na Vračaru, automobil u rent-a-kar ageniciji, opservirali su lokaciju na kojoj je planirano izvšrenje krivičnog dela, a Milan I. je bio zadužen da prodajom kokaina pribavi novčana sredstva potrebna za pripremu i organizovanje krivičnog dela - potvrđeno je iz tužilaštva.

Kako se sumnja, nabavili su pištolj "valther creed" sa izbrušenim serijskim brojem, pa su u Velikom selu, u njivama iza Dunava 3. maja isprobavali pištolj. - Osumnjičeni Nikola P. uhapšen je sa ovim pištoljem i jednim metkom u cevi, dok se u okviru nalazilo još 13 komada municije - otkriveno je posle hapšenja.

Prošlo 11 godina

Inače, osumnjičeni za planiranje ubistva Luke Bojovića uhapšeni su uoči jedanaeste godišnjice ubistva njegovog rođenog brata Nikole Bojovića. Nikola Bojović, podsetimo, ubijen je 29. aprila 2013. godine u centru Beograda, u Ulici kraljice Natalije kada je sada pokojnom ocu krenuo da kupi doručak u pekari. Ubice, koje su snimile sigurnosne kamere, sačekale su ga u ulazu jedne zgrade. Kada se, nekoliko minuta posle njihovog dolaska, pojavio Nikola Bojović, jedan je dao signal drugom i muškarac sa kačketom, za kog je utvrđeno da je Saša Cvetanović zvani Pit Bul koji je osuđen na 35 godina zatvora, počeo je da puca.

- Postoje sličnosti koje ukazuju da su ubice planirale da Luku Bojovića ubiju na gotovo isti način kao njegovog brata, na ulici u centru Beograda. Osuđeni za ubistvo Nikole Bojovića, kako je utvrđeno, takođe su iznajmljivali štek-stanove, rent-a-kar automobile, nabavili oružje, a Cvetanović je vežbao gađanje na zabačenom mestu u Crnoj Gori - podseća sagovornik Kurira.

Određen im pritvor

Petorka ostaje iza rešetaka

Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu, kako je saopšteno iz suda, doneo je rešenje kojim je prema petorici okrivljenih oredđen pritvor do 30 dana.

- Pritvor je prema okrivljenima određen usled postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svedoka ili da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo, pri čemu je prema okrivljenom N. P. pritvor određen i zbog opasnosti od bekstva - saopšteno je iz suda

Alo.rs/Kurir.rs

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading