Mila Nađ
Foto: Alo/Foto: printscreen/TikTok

Da postoji Svetsko prvenstvo u gledanju tuđih problema, te i komentarisanja istih, al onako kako se ne spočitava ni najgorem neprijatelju, jedan deo našeg naroda bi osvojio prvo mesto.

Ponekad na to zažmurimo, ponekad prećutimo, ali na neke reči zaista ne možemo da ćutimo, jer, nije ni čovečno, a ni na mestu da nemo posmatramo kako majku četvoro dece, Milu Nađ iz Novog Sada nazivaju svakakvim pogrdnim imenima.. Mila već dve godine pokušava da se razvede od bivšeg supruga koji, prema njenoj priči, na sve načine to otežava na bizaran način, jer u stan koji je Milin, a za koji tvrdi da ima dokaza da je kupljen od njenog nasledstva, ne samo da neće da izađe, već je u njega uselio i svoju majku.

Umesto podrške, dobila uvrede

Na sve to, ona sama izdržava celu porodicu u devedeset posto slučaja. Iz stana ako izađe sa decom (ponavljam, njenog stana, kupljenog od njenog novca), odriče se prava na svojinu.

Haotična i psihički teška situacija, u kojoj pate i sama deca, kako je opisala u razgovorima za medije i na svojim društvenim mrežama, dovoljno je teška sama po sebi, ali se na sve to nađe i neko ko ne samo da je ne poznaje, ne da nikada nije pogledao jedan njen nastup, već i ne živi u njenom gradu, al zato sebi daje za pravo da joj sudi i da joj sipa so na rane.

U komentarima ispod teksta o Mili i njenom životnom i jako ozbiljnom problemu, javio se jedan deo onih koji sude svima i kojima očigledno ženska strana priče nije relevantna. Ono što daje dodatnu gorčinu takvim komentarima jeste činjenica da su komentare ravnomerno sa muškarcima ostavljale i žene.

Ili im je samo dosadno u životu, ili još gore, zaista stoje na strani psihičkog zlostavljača.

"Što se nije iselila za dve godine, šta kuka, samo privlači pažnju, ne verujem ja njoj ništa", "Ovamo psihički je zlostavljaju, a samo se snima. Ma važi", "Kako može da se smeje, a teško joj je.", "Deci je mesto kraj oca, ima pravo, ko zna šta je ona uradila, pa samo priča u prazno i pravi se žrtvom", "Doveo je majku, nije ljubavnicu, svašta, kakva žena"...

Uvrede dobija i od žena i od muškaraca

Komentari su se samo ređali, ovo je ipak samo mala selekcija odabranih koji su za tri oktave ispod granice i pojasa, bokserskim rečnikom govoreći. Nisko, za diskvalifikaciju, poražavajući za oba pola, neprimerno da ih izgovore ljudi koji za sebe tvrde da su misleća bića.

Šta bejahu empatija, stid i sram?

Ne morate da imate stida i srama, možete samo da osetite makar malu dozu empatije za ženu, majku, ljudsko biće koje vapi da joj se pomogne. Ne morate čak ni da budete čovek da joj pomognete, okrenite se i idite u svom pravcu. Jednostavno, ne otežavajte već tešku situaciju.

Ali, potreba da opravdate nečiji bizaran čin u kojem je sa jedne strane odrastao, sposoban čovek koji zarad niskih pobuda i prepredenosti okupira nečiju teritoriju, psihički ga zlostavlja, ne daje mu prekopotreban mir, ne misleći čak ni o dobru svoje dece - strašno je. Maliciozno, strašno, nehrišćanski i nadasve nije ljudski.

Jedna majka koja dve godine trpi psihičko nasilje to nije zaslužila, pogotovo ne od žena. Takav stav, pogotovu danas kada su femicid i nasilje nad ženama, kako psihičko tako i fizičko na visokom nivou, poražavajući je.

(Blic)

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading