Francuska policija
Foto: Alo/Foto: Shutterstock

Jedna 25-godišnja devojka bi odnedavno mogla da odnese titulu najgore sestre, jer je, u želji da izbegne policiju i eventualnu zatvorsku kaznu učinila nešto potpuno neprihvatljivo.

Aniša Kan (25) iz Čestera u Engleskoj, bivši student kriminologije i devojka koja ne poseduje vozačku dozvolu uhvaćena je prošle godine od strane policajaca kako vozi automobil svog drugara. Kako dozvola nije bila glavna stvar zbog koje je zaustavljena - već prekoračena brzina i posedovanje droge, u želji da izbegne neprijatnosti pokušala je da se predstavi kao njena rođena sestra.

Nakon što im je podvalila podatke svoje sestra Naile, samoj sestri je nakon nekoliko nedelja kasnije, u januaru prošle godine, stiglo obaveštenje od suda o događaju o kom nije znala apsolutno ništa.

Naila je odmah potom kontaktirala policiju i nadležne, objasnivši im da je verovatno došlo do greške jer ona ima dokaze da je te noći bila kod kuće. Tada su policajci ustanovili da je Aniša zapravo vozila auto. Devojka je kasnije tokom razgovora sa policajcima i sama priznala šta je uradila.

Uhvaćena u laži, Aniša se ubrzo izjasnila krivom za vožnju bez vozačke dozvole, posedovanja droge ali i zbog prekoračenja dozvoljene brzine.

Na njenu sreću ona je izbegla zatvorsku kaznu ali umesto toga od suda u Česteru dobila je 18 meseci uslovne kazne. Takođe bilo joj je zabranjeno da vozi šest meseci.

"Delovala je opušteno i pod uticajem nečega"

Ipak, slučaj je zaprepastio kako i same građane tako i nadležne.

"Kada je policajac razgovarao sa njom, pitali su je za njene podatke a ona je dala ime Naile Kan, njenu adresu u Lidsu i broj mobilnog telefona. Službenik je opisao kako je optužena delovala opušteno, ali pod uticajem nečega. Njen raspon koncentracije bio je kratak. Njen govor je bio spor i nejasan, a oči su joj bile zamagljene", rekao je tužilac Piter Hasi.

Njena sestra Naila je, na iznenađenje mnogih kasnije napisala pismo sudiji rekavši da njena sestra nije sebična zbog ove jedne situacije i da cela porodica stoji uz nju.

U svoju odbranu, Aniša je tvrdila da su je njeni prijatelji "pritiskali" da vozi automobil i da je podatke svoje sestre dala jer je bila uplašena za sebe.

Pored uslovne kazne zatvora, naloženo joj je 200 sati neplaćenog rada i deset dana rehabilitacije.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading