horoskop
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Verovanje u karmu duboko je usađeno u mnogim kulturama, smatra se da čovek sa sobom nosi svoju karmu od prvog do poslednjeg daha. Ona je poput nevidljive sile koja neprekidno posmatra, pamti i vraća. Karma ne samo da registruje naša dela, već i naše emocije, one duboko ukorenjene u našem biću.

Često se misli da su neki od najtežih karmičkih dugova oni koji proizlaze iz naših odnosa sa najbližima:

Povreda roditelja

U mnogim duhovnim tradicijama ističe se važnost poštovanja prema roditeljima. Iako postoje situacije u kojima je ta veza komplikovana ili toksična, uvreda ili nepoštovanje roditelja nose težak karmički teret. Karma ne priznaje izgovore.

Izdaja ljubavi

Prevariti ili izdati osobu koja vas iskreno voli, nosi sa sobom duboke karmičke posledice. To je ne samo akt nepoštovanja prema drugoj osobi, već i prema sebi.

Nepravedno optuživanje

Laži, tračevi i nepravedne optužbe, iako se možda naizgled čine bezazlenim, nose sa sobom težak teret u karmičkom smislu. Karma ne razlikuje između stvarnosti i laži, već reaguje na nameru i delo.

Ove karmičke lekcije nas podsećaju da naše reči, dela i emocije nisu bez posledica. Kroz prizmu karme, svaki čin ostavlja duboki trag u našem duhovnom putovanju.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading