policija majka kaluđerica
Foto: Alo/Alo/RINA

Ova majka iz Kaluđerice kod Beograda, nažalost, nije jedina koja je monstruozno ponašanje iskalila na svom detetu.

Policija je povodom prvog snimka koji je isplivao u javnost reagovala u sredu uveče, a u kom se vidi kako majka tuče svoju uplakanu bebu i smeje se što plače usled zlostavljanja.

- Vidi sad ovo, gledaj. Gledaj sad ovo, gledaj kako je udaram - čuje se majka na snimku.

Policija je odmah reagovala u Kaluđerici, prilikom čega su pronašli majku i dete, koje nije imalo vidne povrede, dok je majka nakon incidenta smeštena na odeljenje psihijatrije, radi veštačenja.

Povodom ovog slučaja reagovao je i Gradski centar za socijalni rad, koji je sa timom stručnjaka uspostavio sve predviđene radnje kako bi se detetu našao novi dom, a majka će, u koliko bude utvrđeno da je procesno sposobna, naknadno biti ispitana u Drugom osnovnom javnom tužilaštvu.

Na drugom snimku koji je isplivao ona objašnjava "razloge" zbog kojih maltretira svoju bebu, podseća Kurir.

- Šta sam joj radila, onesvestila sam je. Sad se svetim njoj, pošto se njen otac švaleriše, sad ću sve na nju da izbacim - čuje se na snimku.

Naime, drugi glas na snimku joj govori da "nije normalna što bije svoje dete", ali majka iz pakla dodaje još stravičnije pretnje.

 

 

- Ako treba - i ubiću je, nije mi žao - dodaje.

Glas na snimku je pita da li da kaže gde se nalazi, na šta majka odgovara "kaži slobodno, šta me briga", nakon čega se čuje glas koji govori da se majka nalazi u Grockoj.

Trovala ćerku

Osim nje, kao majka iz pakla označena je ižena (43) iz Smedereva, jer je, prema navodima optužnice koja je protiv nje podignuta, u periodu od početka 2024. godine do 8. marta trovala svoju ćerkicu (4), dok je dete lažalo u bolnici.

- Ona se tereti da je u stanju u računljivosti, ugrozila telesni integritet člana svoje porodice i to maloletnog deteta, tako što je u Smederevu i u bolničkoj sobi Instituta za zdravstvenu zaštitu majke i deteta „dr Vukan Čupić“ rastvarala u tečnost sedative iz grupe benzodijazepina, koji imaju adiktivno dejstvo, te ih je davala maloletnoj oštećenoj da pije, a bez propisane terapije, pri tom ne mareći za posledice po zdravlje maloletne oštećene - navodi se u optužnici i dodaje:

- Ovakvo ponašanje okrivljene, uzrokovalo je teško narušenje zdravlja maloletne oštećene, koje se manifestovalo u vidu kliničkih poremećaja nestabilnosti pri hodu, trzaja ruke, celog tela i pojačanog lučenja pljuvačke - navodi se u saopštenju ovog tužilaštva.

Horor u Pančevu

Žena (32) uhapšena je krajem marta prošle godine zbog sumnje da je tri meseca brutalno tukla svoju ćerku (3), a otkrivena je tako što je njen suprug, otac deteta postavio skrivenu kameru u kuću jer je sumnjao da zlostavlja dete.

Prema nezvaničnim informacijamao, njen muž je posumnjao da zlostavlja dete, postavio skrivenu kameru i njegove "crne pretpostavke" su se obistinile.

- J.M. je u vremenskom periodu od decembra meseca 2022. godine do 21. marta ove godine u porodičnom stanu u Pančevu vršila nasilje nad maloletnom ćerkom, tako što je istu vređala, nazivala je pogrdnim imenima, vezivala joj ruke u hranilici za decu i izbacivala je na terasu.

Izgladnjivala dete

Žena (21) iz Smedereva uhapšena je u septembru 2020. godine zbog sumnje da je danima maloletnog sina, starog svega dve godine, ostavljala samog i zaključanog u stanu.

Kako su saopštili iz policije, njoj su lisice stavljene zbog sumnje da je počinila krivično delo zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica.

Da ova žena zanemaruje sina, policiji je prijavila njena majka.

- Mlada žena živi sama s detetom i samohrana je majka. Dečakova baka, koja živi na drugoj adresi, dolazila je povremeno da ih obiđe. Pre nekoliko dana je zvala telefonom, ali joj ćerka nije odgovarala na pozive - rekao je ranije izvor Kurira i dodao:

- Baka se zabrinula, pa je otišla do ćerkinog stana da proveri šta se sa njom dešava. Zatekla je zaključana vrata, a pošto ima ključ, otvorila je i unutra zatekla samog unuka. Dete je bilo mokro i prljavo, pošto se upiškilo i ukakilo, bilo je uplakano, a po svemu sudeći i gladno.

Kurir

BONUS VIDEO

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading