uzmi račun i pobedi
Foto: Printscreen/Printscreen

Građani pravo učešća istvaruju registrovanjem računa putem mobilne aplikacije "Uzmi račun i pobedi", koju je razvila Poreska uprava Srbije.

- Aplikacija „Uzmi račun i pobedi“ dostupna je u prodavnicama Google Play, Apple i Huawei, a u igri učestvuju računi sa QR kodom koji su izdati na teritoriji Republike Srbije u skladu sa Zakonom o fiskalizaciji, ne stariji od 1. januara 2024, bez obzira na vrednost. Novi krug donosi i jednu novinu za bezgotovinska plaćanja. Unosom u aplikaciju, svaki fiskalni račun dobija jedinstveni alfanumerički kod, a ukoliko je na nalogu zabeležen bezgotovinski način plaćanja (karticom, instant i dr), dobija se i još jedan, dodatni kod. Svi dodeljeni kodovi ravnopravno učestvuju u javnim izvlačenjima - navodi se na sajtu Uzmi račun i pobedi.

U ovom krugu biće dodeljeno deset stanova u Beogradu, ukupne vrednosti od 1,9 miliona evra.

Pet javnih izvlačenja biće održano od 11. maja do 8. juna, u emisiji koja će biti emitovana uživo na prvom programu RTS-a, subotom od 18 časova. U svakom od izvlačenja biće dodeljeno po dva stana u Beogradu.

Podsetimo, pravo učešća imaju fiskalni računi uneti do 12 časova na dan izvlačenja. Oni računi koji su registrovani nakon toga ili koji nisu izvučeni u emisiju, imaju pravo učešća u narednom izvlačenju.

- U nagradnoj igri Uzmi račun i pobedi 2024 učestvuju svi fiskalni računi sa QR kodom dobijeni za ostvarene kupovine počevši od 1. januara 2024 Fiskalni računi koji su izdati pre ovog datuma, kao i svi fiskalni računi koji su poslati za prethodnu nagradnu igru, nemaju pravo učešća u novom ciklusu. Unos računara moguć je skeniranjem QR koda ili ručnim unosom PFR broja i PFR vremena računa. Za svaki uneti račun dobija se jedinstveni alfanumerički kod, a ukoliko je na nalogu zabeležen bezgotovinski način plaćanja, dobija se dodatni kod. Kod se sastoji od dva, odnosno tri latinična slova, bez dodatnih slovnih znakova i šest brojeva, struktura u obliku „AA(A)000000”. Svi dodeljeni kodovi učestvuju u javnim izvlačenjima.

BONUS VIDEO

 

@alo_portal Spašeni Rusi koji su nestali u Ovčarsko-kablarskoj klisuri 🎥 videoplus #alo #alodnevnenovine #spasavanje #fypシ゚viral #fypシ #foryou #foryourpage ♬ original sound - Alo_portal

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading