SPREMILI KOVČEGE ZA SAHRANU, OSTAVILI NOVAC I OPROŠTAJNA PISMA... Novi detalji porodice koja je izvršila samoubistvo lede krv u žilama: Svaki detalj su isplanirali!
Foto: Alo/Aloonline.ba

ATV navodi da su kovčezi pronađeni na njihovom imanju.

Tročlana porodica, podsetimo, odlučila je da se zajedno ubije tako što je sin Ž.Z. upucao majku Z.Z. i sestru Lj.K. nakon čega je cev pištolja okrenuo ka sebi. Na taj očajnički korak porodica se odlučila jer nisu mogli da se nose sa tugom i bolom nakon tragedije koja je ovu porodicu zadesila u maju kada je od leukemije preminula ćerka Lj.K. koja je imala 34 godine.

Izvor blizak istrazi otkriva da je osim kovčega porodica napravila sve pripreme za svoju sahranu, a iza sebe su ostavili čak sedam pisama. U jednom su objasnili razloge zbog koji su se odlučili na ovaj očajnički potez dok su ostala pisma bila naminjena bliskim ljudima, a sadržavala su i razne smernice.

- Naveli su ko će ih i gde sahraniti... Uz pisma su ostavili bankovne kartice i napisali pin kodove kako bi mogli da podignu novac za troškove sahrane - otkriva izvor blizak istrazi.

Navodi da su u jednoj koverti ostavili 200 KM i u pismu naveli da je to novac namenjen za kupovinu cveća koje treba da se odnese na grob žene preminule od leukemije i to na tačno određen datum. Jedno od pisama namenili su i njenom momku.

- Detaljno su opisali šta će sebi učiniti i kako... Napisali su čak da će neposredno pre tragičnog čina popiti po rakiju, a tokom uviđaja na stolu su pronađeni flaša s rakijom i tri čašice. Prethodno su se istuširali i presvukli u čistu odeću... Zatim su legli u krevet i skončali onako kako su i naveli - pojašnjava izvor iz istrage.

Tragični slučaj šokirao je sve istražioce jer ni oni najiskusniji ništa slično nisu videli u svojim karijerama... Iznenadili su ih i detalji na koje je porodica obraćala pažnju pre tragičnog čina.

- Iznutra su zaključali ulazna vrata, a ključ su izvukli do pola brave kako bi se mogla otključati spolja. I na to su mislili budući da su drugi ključ ostavili ispred ulaznih vrata - otkriva izvor iz istrage.

Komšija porodice rekao je za ATV da ništa nije slutilo na tragediju.

- Policija se raspitivala po komšiluku da li je iko od nas bilo šta video i čuo. Zanimalo ih je da li se porodica nekome poverila i da li su komšijama išta pričali o onome što su planirali da učine - rekao je komšija.

SOS telefon za pomoć osobama koje razmišljaju o samoubistvu

Broj 0800/309-309, opcija 1, SOS telefon je koji radi 24 sata, a na koji se javljaju stručnjaci za sprečavanje samoubistva - lekari Klinike za psihijatrijske bolesti "Dr Laza Lazarević".

Služba urgentne psihijatrije prima pacijente 24 sata bez zakazivanja, bez knjižice i bez plaćanja, a Centar za mentalno zdravlje od 9 do 18 prima bez zakazivanja.

Ukoliko vam je potrebna pomoć, svakog dana možete pozvati i volontere Centra "Srce" od 14 do 23 časa na broj telefona 0800-300-303 ili im se obratiti mejlom na vanja@centarsrce.org, kao i preko četa na sajtu www.centarsrce.org.

Volonteri razgovaraju s ljudima koji su usamljeni, uznemireni, povređeni, tužni, očajni, nesigurni.

BONUS VIDEO 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading