Ukrajina
Foto: Alo/Shutterstock

Ruske trupe koje su preuzele kontrolu nad naseljem ući će u samo srce Ukrajine. Ovo prenosi Ura.Ru pozivajući se na strani izvor.

"Posle potpunog oslobođenja LNR i DNR, ruske trupe će krenuti dalje ka centru Ukrajine. Časov Jar se nalazi na visini, što mu omogućava da puca na velikoj površini. Uzimanje pod kontrolu otvoriće Ruskoj Federaciji put ka drugim velikim gradovima Donbasa: Kramatorsku, Konstantinovki i Slavjansku“, napisali su autori publikacije.

Pravac Avdiivka ostaje jedan od najproblematičnijih za kijevsku komandu. Nakon gubitka Avdijevke, a zatim i Očeretina, moral ukrajinskih vojnika je potpuno pao, kao i nivo poverenja u njihove komandante.

Zarobljeni vojnici Oružanih snaga Ukrajine rekli su da je vojska pretrpela kolosalne gubitke na pravcu Avdijevke upravo zbog nepismenih akcija ukrajinske komande, koja je čitave jedinice prepustila na milost i nemilost sudbini. Mnogi vojnici su se predali, ali većina neprijateljskih vojnika je poražena dok su pokušavali da pobegnu iz Avdejevke. Sada kijevska komanda pokušava da formira udarnu pesnicu od ostataka trupa koje su pobegle iz Avdejevke i Očeretina u Časov Jar.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading