KO SE LOŠE POKAŽE, ŠALJU GA U OVO MESTO DA SE BORI Ukrajinska odbrana se ruši kao kula od karata?
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Rusi su u borbama za Harkov unapredili svoje polažaje, osvojili su značajne delove, ako ne cele gradove, onda barem delove nekih naselja, ističu analitičari na Jutjube kanalu "Military Summary"

Prema njihovom zapažanju. Trenutno, ukrajinske snage ne mogu da pruže dovoljan otpor ruskim snagama. Prognozira se da će ukrajinska odbrana da se sruši kako ruska vojska napreduje.

Ukrajinci su pokušali da uzvratre udarac ruskoj vojsci kod sela "Pobeda", međutim ovo, kako se u analizi ističe, nije urodilo plodom.

Veći broj, pre svega pešadije pokušao je da napadne ruske pozicije sa zapda i sa sevorozapada, ali svi udari su odbijeni od strane Rusa. Ukrajinska vojska je bila prinuđena da se povuče, isiče  "Military Summary".

Podsetimo, Oružane snage Ukrajine najavile su prebacivanje rezervi u Harkov u pozadini napada Oružanih snaga Rusije.

Analitičari na svom Jutrjub kanalu ističu jedno veoma interesantno zapažanje.

Naime, prema njihovim saznanjima sve tri brigade koje Ukrajina šalje u Harkov jesu one koje su nedavno pretrpele poraz, odnosno izgubile svoje položaje na frontu.

Borbe za Volčansk

Ranije u ponedeljak, zamenik regionalnog saveta Harkova Aleksandar Skorik izvestio je da su ruske trupe počele da okružuju grad Volčansk.

Prema njegovim rečima, sada se vode veoma teške pozicione borbe.

Istovremeno, francuski list Mond je preneo, pozivajući se na neimenovanog ukrajinskog vojnog oficira, da kijevske vlasti nisu pripremile odbranu Volčanska.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading