Rammstein
Foto: Promo/Bryan Adams

Rammstein, nemačka sila industrial metala, nije samo bend već i kulturni fenomen koji nastavlja da svojim nastupima, numerama i spotovima fascinira publiku širom sveta. I dok se desetine hiljada fanova iz čitave Evrope, pa i šire, pripremaju da vide i čuju svoje idole na dugoočekivanim koncertima u Beogradu 24. i 25. maja na Ušću, vreme je da se podsetimo nekih od impresivnih činjenica koje se vezuju za popularne Nemce. I naravno, da pozovemo sve one koji to još uvek nisu učinili, da kupe svoju ulaznicu za predstojeći spektakl putem eFinity tiketing servisa već danas.

Majstori pirotehnike: Poznati po svojim eksplozivnim nastupima, Rammstein podiže pirotehniku na drugi nivo. U prilog tome govori podatak da svaki nastup na aktuelnoj Evropskoj stadion turneji 2024 uključuje gotovo 600 pirotehničkih efekata - od visokih plamenova koji dosežu visinu i do 20 metara i sa gomilom rekvizita iz kojih se ispaljuju vatre i varnice, njihova scena zaista je spektakularna fuzija vatre i metala.

Rammstein

Bryan Adams

 

Logističko čudo: Iza scene, turneja Rammsteina je logističko čudo. Potrebna je posvećena ekipa od preko 265 profesionalaca da bi se njihova vizija oživela, od tehničara za osvetljenje do ton majstora i ekipe koja je zadužena za binu i pirotehniku. Sa stejdžom koji se prostire na 60 metara u širinu, 30 metara u dubinu i ide 36 metara u vis, montaža i transport njihove opreme širom kontinenta nije mala stvar. Još ako imate u vidu da će kompletna oprema stiću u 77 šlepera, te da na koncertima u Beogradu biti angažovano oko 1500 lokalnih profesionalaca, stičete pravu sliku o grandioznim razmerama njihovog nastupa.

Kulturna fuzija: Muzika Rammsteina je fuzija udarnog industrial metala, upečatljive vizuelne estetike i hrabre, provokativne simbolike sa jedne i provokativnih tekstova sa druge strane, a zanimljivo je da bend inspiraciju crpi iz širokog spektra kulturnih uticaja. Od nemačkog folklora do književnih klasika i istorijskih događaja, njihove pesme su složene, sa značenjem i simbolikom koja poziva na tumačenje i istraživanje.

BONUS VIDEO: 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading