Služba bezbednosti Ukrajine
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Rusi su gađali oblasti Harkova i Dnjepra, stanovništvu je naređena evakuacija. Ukrajinska vojska pokušala da izvede raketni napad na Krim, uprkos upozorenjima Moskve da će uslediti odmazda.

Ruska policija izdala je poternicu za sadašnjim i bivšim predsednikom Ukrajine, Zelenskim i Porošenkom kao i za komandantom kopnenih snaga Ukrajine.

Kraj bloga

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

Napad na termoelektranu Slavjanskaja

Ruske snage su iz višecevnog raketnog bacača "smerč" pucale na termoelektranu Slavjanskaja, javlja Unian.

Teritoriju elektrane pogodilo je pet raketa, rekao je zamenik načelnika vojne uprave grada Nikolajevke, gde se zapravo nalazi termoelektrana.

Ukrajinski generalštab: Sto ruskih vazdušnih udara i 57 napada MLRS

Ukrajinski Generalštab je saopštio da su ukrajinski avioni u protekla 24 sata napala 13 područja koncentrisanja osoblja i četiri protivvazdušna raketna sistema ruskih trupa.

POZNATA RUSKINJA KOJA ČITA TAROT "VIDELA" ŠTA SE SPREMA U UKRAJINI "Sve će do tada biti gotovo!

Ukrajinski mediji izvestili su o eksplozijama u Zaporožju

U Zaporožju koje kontroliše Kijev čule su se eksplozije usred upozorenja o vazdušnom napadu, prenela je ukrajinska publikacija Strana .


- Prijavljuju eksplozije u Zaporožju -  navodi se u poruci objavljenoj na kanalu Strani Telegram.

„Lancet“ objasnio „abramsu“ da mu nije mesto na ruskoj zemlji (VIDEO)

 Na donjeckom pravcu je uništen osmi tenk američke proizvodnje „abrams“ u službi ukrajinske vojske. Ovog puta je jedan ruski dron bio dovoljan.

 

 

Mirošnik "Zelenski je prodao sopstvenog pretka"

Specijalni izaslanik ruskog Ministarstva spoljnih poslova za zločine kijevskog režima Rodion Mirošnik ocenio je danas da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski "izdajnik sećanja na svog dedu", učesnika Drugog svetskog rata, koji bi danas napunio 100 godina.

Deda predsednika Ukrajine Semjon Zelenski učestvovao je u Drugom svetskom ratu, dobio je čin kapetana i dva ordena Crvene zvezde.

"Šta je trebalo da se desi da unuk proda naslednicima dušmana svog pretka, zemlju, narod i slovensko bratstvo, koje je tada stajalo, a sada se raskida", napisao je Mirošnik na Telegram kanalu.

Si: "Nadamo se da će se mir vratiti u Evropu"


"Nadamo se da će se mir i stabilnost uskoro vratiti u Evropu. Nameravamo da sarađujemo sa Francuskom i celom međunarodnom zajednicom na pronalaženju pravih načina za rešavanje krize", napisao je kineski lider Si Đinping u članku za Figaro.

Đinping je u nedelju doputovao u državnu posetu Francuskoj.

Uništen još jedan tenk "abrams"

Oružane snage Ukrajine izgubile su još jedan tenk "abrams" kao rezultat uspešnih akcija grupe ruskih trupa "Centar" u Donjeckoj Narodnoj Republici, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

"Oružane snage Ukrajine izgubile su do 380 vojnika, tenk "abrams" američke proizvodnje, dva borbena vozila pešadije, borbeno oklopno vozilo i tri kamioneta", navodi se u izveštaju.

RUSI GRANATIRALI HARKOV Najmanje dve osobe povređene

U ruskom napadu na centralni deo Harkova najmanje dve osobe su povređene, saopštio je gradonačelnik Harkova Ihor Terehov.

RUSI PROBILI FRONT Osvojili bitno uporište

Ruske trupe preuzele su punu kontrolu nad selom Očeretino u samoproglašenoj Donjeckoj Narodnoj Republici (DNR).

"SVET TO VIDI, BOG TO ZNA" Zelenski se oglasio i poslao poruku Ukrajincima (VIDEO)

 

 

Oleščuk: Ukrajinska PVO oborila 23 ruska drona

Komandant ukrajinskih vazduhoplovnih snaga Nikola Oleščuk saopštio je da je ukrajinska PVO oborila protekle noći 23 od 24 drona "šahed” koje je Rusija upotrebila za napad na Ukrajinu.

Bespilotne letelice su lansirane iz ruske Kurske oblasti i sa Krima, napisao je Oleščuk na Telegram kanalu. Prema rečima Oleščuka, vazdušni napad su odbile protivvazdušne raketne jedinice Vazduhoplovstva i mobilne oružane grupe Odbrambenih snaga Ukrajine.

Kao rezultat borbenih dejstava, uništene su 23 jurišne bespilotne letelica u oblastima Harkova, Hersona i Dnjepropetrovska.

Rusija izdala poternicu za bivšim ukrajinskim ministrom odbrane Kovalom

Ministarstvo unutrašnjih poslova Rusije stavilo je na poternicu bivšeg ukrajinskog ministra odbrane Mihaila Kovala, nakon što je Moskva raspisala poternice za predsednikom Ukrajine Volodimirom Zelenskim, bivšim predsednikom Petrom Porošenkom i komandantom kopnenih snaga Ukrajine Aleksandrom Pavljukom.

Prema bazi podataka ruskog MUP-a, Koval se traži zbog krivičnog dela, ali konkretne optužbe nisu navedene, prenosi TASS.

Italija neće poslati vojsku u Ukrajinu

Italija ostaje pri stavu da se njene snage neće mešati u oružani sukob u Ukrajini jer bi u slučaju dodatne eskalacije Rim izgubio mnogo, rekao je danas ministar odbrane Guido Krozeto.

On je u intervjuu za "Korijere dela sera" istakao da smatra da je trebalo pomoći Ukrajini da izbegne konflikt kroz diplomatiju i dijalog.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading