Poni bicikl kakvog ga pamtimo
RAS
Poni bicikl kakvog ga pamtimo

RAS

Poni bicikl kakvog ga pamtimo, Foto: RAS

Koncern Gorenje otkupio je prava na proizvodnju "Poni" bicikla od ljubljanske fabrike Rog koja je pre više godina otišla u stečaj.

Na nekadašnjem jugoslavenskom tržištu popularni bicikli "Poni" koji su se po italijanskoj licenci proizvodili Slovenci prodavaće se od početka slijedeće godine u modernizovanoj verziji, ali uz cene za koje neki misle da su prevelike.

Bicikli će se praviti u više verzija i od različitih materijala, a cena osnovnog modela biće 329 eura, dok će najskuplji "premium" model s dodatnim komponentama koštati čak 789 eura, objavili su slovenački mediji.

Proizvodnja počinje u proleće 2017. godine, ali se već sada mogu naručiti.

Prodavaće ih kompanija BTC, a službeno će ih proizvoditi fabrika "Gore kolesa", u suradnji s Gorenjem iz Velenja u čijim će se pogonima i montirati.

Modernizovani "Poni" pod nazivom "Gor kolesa" bit će namenjen za sve uzraste, a na početku će kupci moći da biraju između tri modela u 28 različitih kombinacija. Za sada će se sastavljati od komponenata uvezenih iz Kine, a kupci ćw morati na isporuku da čekaju nekoliko meseci, tvrdi mariborski list "Večer".

Prema planovima, prvo će biti napravljeno oko 4.000 bicikala, kako bi se videlo kako će ići prodaja. Računa se u prvom redu na moguće kupce iz Slovenije, Hrvatske i Srbije, a potencijalno i na druga moguća tržišta.

 

Tagovi

Komentari (5)

gago

14.12.2016 12:59

Skinucu staru poniku sa tavana staviti nove gume malo dotegnuti ,nove led svetiljke divota!

Severnetribine

14.12.2016 17:59

Da l ga se secam? Ja ga vozim! I to od 1975! Tad sam ga kupio polovnog! I jos ga vozim! Nije ,,Rog Ljubljana" nije ,,Unis Sarajevo" nego neki Austrijski ne mogu da procitam, ogulilo se. Promenio sam gume samo jednom (stavio ,,Obilicevo") i sediste.

paun

14.12.2016 21:06

cuvaj biciklu vise no zenu,mada obe mogu da se jase

Laki

15.12.2016 08:16

@paun - Mislim da od toga nece biti vajde, Rog je bila jedna od boljih fabrika bicikala, ali onda kada su poceli da bicikle uvoze iz Kine i samo lepili nalepnice Rog krenuo je sunovrat i otisli su u stecaj, sto se tice Gorenja, polovinu proizvoda uvoze iz Kine stavljaju nalepnice Gorenje, i to plasiraju, tako ce biti i sa biciklom, jer su vec naglasili da se komponente uvoze iz Kine, bivsi radnik Gorenja sam i sve mi je poznato

Sasa

15.12.2016 10:28

Vole slovenci da kace nalepnice, isto kao i TAM, Fruktal, itd.?! Zive na foru i neko ih podrzava?! Jednoga dana kada ih puste niz vodu bice, jel moze neka federacija ili,"Radenska nas sve odreda spaja"?!!!