ČORBADŽIJSKI GULAŠ SA PEČURKAMA: Brzo jelo koje će obožavati svaka domaćica!


promo
Ovo je savršeno jelo na kašiku.
PROČITAJTE JOŠ:
Sastojci:
500 g svinjetine
malo ulja
1 crni luk
1 zelena paprika
300 g šampinjona
4 čorbadžijske paprike (pržene paprike koje su pre termičke obrade stajale u marinadi od sirćeta, soli, šećera, belog luka, peršuna, mirođije i šargarepe)
1 šolja soka od paradajza
3 kisela krastavčića
50 ml belog vina
100 g sira
4 jajeta
malo soli
1 kašičica mlevene paprike
malo svežeg peršuna

Profimedia
Priprema:
Meso sečemo na kockice i stavljamo u duboki tiganj sa ugrejanim uljem da se prži. U njega dodajemo luk, očišćen i isečen na polumesece i zelenu papriku, isečenu na krugove. Kuvamo tako 5 minuta i dodajemo pečurke isečene na kriške.
Promešamo i dodajemo isečene krastavce, paradajz i čorbadžijske paprike, krupnije isečene. Jelo začinimo solju. Kuvamo tako oko 5 minuta, nakon toga sipamo vino. Ostavljamo tečnost da ispari i odozgo na sastojke izmrvimo sir, i dobro promešamo.
U prženom jelu kašikom pravimo gnezda i u njih razbijemo jaja. Kad jaja pobele, jelo posipamo mlevenom paprikom i sitno iseckanim peršunom.
Komentari (1)
Цицка
12.09.2018 10:36
Какав диван гулаш а после оваквог ручка крофне , пусти санак за подебеле .