Ovaj recept smo spremili za sve one koji žele da upotpune svoje znanje o pripremi gulaša, kao i za one koji se do sada nisu usuđivali da krenu u avanturu spremanja ovog pomalo komplikovanog, ali ipak jako ukusnog i poznatog jela.
Potrebno je:
600 g svinjskog mesa od buta
4 glavice crnog luka
400 ml paradajz soka
kašika brašna
kašičica crvene začinske paprike
ljuta papričica
lovorov list
svinjska mast
so, biber
Priprema:
Zagrejte pola kašike svinjske masti, dodajte na kockice iseckano meso od buta i na sitne kockice iseckan crni luk. U poklopljenoj šerpi na tihoj vatri dinstajte 80 minuta. Po potrebi povremeno dolivajte pomalo vode i mešajte. Kad meso omekša, pospite brašnom, propržite i dodajte mlevenu papriku. Nalijte vodu da dobro ogrezne, dodajte list lovora, sok od paradajza i, po želji, pola ljute papričice. Krčkajte na sasvim tihoj vatri još pola sata, uz povremeno mešanje. Posolite, pobiberite i pre služenja izvadite lovorov list. Služite toplo uz testeninu, kuvani krompir ili pire.
Komentari (4)
sumadinka
02.03.2017 07:33
U pravi svinjski gulaš tradicionalno jelo Šumadije i cele Srbij ne ide brašno, dugim dinstanjem se postigne gustina, paradajz se ne stavlja, a lorber po zelji jel nekada naše majke i bake nisu ga ni imale već je taj začin sedamdesetih prosto nametnut u prvi plan i koliko god da ga stavite ima intenzivan miris i jelo gubi svoju lepotu.
ax
02.03.2017 17:09
@sumadinka - Prvo kad imaš toliko znanja naše stare nisu kuvale gulaš, jer je gulaš Mađarsko nacionslno jelo. Da znaš recimo, a i ovi što pišu recepte u gilaš nede meso od buta već meso od plećke koje je prošarano sa malo masnoće. Brašno kaf stavite tako rano jelo će verovatno da zagori ako nebude intenzivno mešano. Ovo definitivno nije recept za gulaš.
slavka
02.03.2017 09:59
Po ko zna koji put objavili ste recept koji nije dobar.
Sok
02.03.2017 14:35
Bas u vreme posta ovakav recept :( Ima li neko posno jelo rodjaci?