

Shutterstock
Sastojci za fil:
500 g sitnog sira
2 jaja
130 g šećera
vanil šećer
ZA TESTO:
120 g brašna
125 g maslaca
3 kašike šećera
3-4 kašike kakaoa
3 kašike mleka
FLAZURA:
250 g maslaca
250 g crne čokolade
200 g šećera
60 g brašna
4 jaja
Priprema:
Pomešajte sitni sir sa šećerom i jajima i ostavite u frižideru da se hladi. Uključite rernu na 180 stepeni i mali pleh za torte obložite papirom za pečenje. Umešajte sve sastojke za osnovno testo u rastopljeni maslac i smesu utapkajte na dno pleha. Pecite 15 minuta. Izvadite i sve vratite u frižider. Za čokoladni deo otopite maslac i čokoladu. U tu smesu rukom umešajte jaja, šećer i brašno. Prelijte preko fila od sira. Pecite oko sat vremena na 160 stepeni, bez otvaranja. Torta mora da prenoći i dobro se ohladi.
Komentari (2)
recepti iz polovine proslog veka
20.01.2017 15:50
Auuu..... Premasno i skeoz nezdravo. Ovakvi recepti, kao i teska hrana su odavno prevazidjeni.
Trampa-kolac za pekmez
20.01.2017 20:12
E,za danas je previse Americkog buckurisa iz Trampove kuhinje!Ja cu radije leba i dzem od srpskih sljiva!