Bajadere sa pilećim mesom, džigericom i slaninom


Bakina kuhinja
Potrebno je:
200 gr pilećih fileta
200 gr džigerice pileće
200 gr pavlake
100 gr suve slanine
150 gr kačkavalja
2 jaja
50 ml mleka
3-4 čena belog luka
biber
so začin
ulje

Bakina kuhinja
Priprema:
Pileće grudi iseći na filete, takođe i džigericu i suvu slaninu. U piletinu dodati začin, biber ulje i izdrobljen beli luk pa izmešati. U džigericu dodati, začin beli luk i ulje.
Okrugli mali pleh obložiti pek papirom malo ga podmazati uljem, pa ređati red piletine, rendani kačkavalj, džigerica, kačkavalj, suva slanina, kačkavalj, džigerica kačkavalj i na kraju piletina preko koje ide malo rendanog kačkavalja.
U činiju izlupati i malo umutiti jaja, dodati pavlaku i 50 ml mleka i time preliti meso. Peći na 200 stepeni C oko 40 min.