Bajadere sa pilećim mesom džigericom i slaninom
Bakina kuhinja
Bajadere sa pilećim mesom džigericom i slaninom

Bakina kuhinja

Bajadere sa pilećim mesom džigericom i slaninom, Foto: Bakina kuhinja

Potrebno je:

200 gr pilećih fileta

200 gr džigerice pileće

200 gr pavlake

100 gr suve slanine

150 gr kačkavalja

2 jaja

50 ml mleka

3-4 čena belog luka

biber

so začin

ulje

Bajadere sa pilećim mesom džigericom i slaninom, priprema

Bakina kuhinja

Bajadere sa pilećim mesom džigericom i slaninom, priprema, Foto: Bakina kuhinja

Priprema:

Pileće grudi iseći na filete, takođe i džigericu i suvu slaninu. U piletinu dodati začin, biber ulje i izdrobljen beli luk pa izmešati. U džigericu dodati, začin beli luk i ulje.

Okrugli mali pleh obložiti pek papirom malo ga podmazati uljem, pa ređati red piletine, rendani kačkavalj, džigerica, kačkavalj, suva slanina, kačkavalj, džigerica kačkavalj i na kraju piletina preko koje ide malo rendanog kačkavalja. 

U činiju izlupati i malo umutiti jaja, dodati pavlaku i 50 ml mleka i time preliti meso. Peći na 200 stepeni C oko 40 min.