Štrudla sa jabukama
Profimedia
Štrudla sa jabukama

Profimedia

Štrudla sa jabukama, Foto: Profimedia

Uz malo truda i veštine, napravite "jabukovaču" posle koje će te polizati prstiće.

Potrebno je:

- 500 g brašna

- 2 dl mlake vode

- malo soli

- 4 kašike ulja

- 1 kg jabuka

- 3 kašike braon šećera

- vanilin šećer, cimet, malo krušnih mrvica ako su jabuke pune soka

Priprema:

Zamesiti testo, pokriti ga i ostaviti da miruje oko dva sata. Na čistom stonjaku pobrašniti pa testo razvaljati i razvući rukama, tj. dlanovima tako da bude gotovo prozirno.

Nauljiti ga pa rasporediti po njemu preliv i uviti tako da pridignete stonjak, pa uviti testo pomoću stolnjaka.

Štrudle iseći na dužinu posude za pečenje pa ih poslagati i premazati maslacem, te peći na 180-200 stepeni oko pola sata, odnosno dok ne dobije zlatnu boju.

Za one malo nespretnije kulinare, štrudle se mogu napraviti i kupljenim korama.

Prijatno!

Komentari (3)

Mikyca

01.04.2017 06:31

Nema sansi razvuci kore suhe,odmah pucaju,ko je oval recpt poslao pojma nema o pravljenju,i na ovo kolicinu brasna i vode ,Testo bi bilo tvrdo ko kamen

meda

01.04.2017 21:46

Vrlo cesto su recepti sa interneta van svake pameti. Ako bi se striktno njih drzali, dobili bismo gomilu bacenih sirovina. Zato, koristite svoje iskustvo kada birate recepte.

BICE

01.04.2017 23:58

da je ovo recept za pitu a ne za strudlu. Strudla se pravi od slatko- kiselog testa sa kvascem.