Baklava sa čokoladom


Bakina kuhinja
Predivna poslastica izdašno posuta sa orasima i šećerom može se spremati na više načina. Sigurno imate već isprobani recept za baklavu, ali evo predloga da ipak probate i nešto novo. Rolovana baklava sa mlevenim plazma keksom, milka čokoladom i orasima. Sigurno je manje zahtevna za praviti, a uz to jako je ukusna i sočna. Odličan recept i za početnike.
Potrebno je:
1/2 kg tankih kora
100 g čokolade
150 g keksa
3 kašike griza
100 ml ulja
malo nekog soka
1 limun
600 g šećera
300 ml vode

Bakina kuhinja
Priprema:
Čokoladu izrendati, a keks samleti kao i orahe. Sve izmešati pa dodati ulje, malo soka, može bilo koji i izjednačiti. Prvu tanku koru rasprostreti na sto malo je poprskati uljem pa staviti drugu koru na nju i na dno staviti fil, saviti stranice i uviti u tanak rolat. Tako uraditi sve do utroška materijala.
Rolnice poseći na željene dužine premazati uljem i peći na 200 stepeni Celzijusa 15-20 minuta. Šećer sipati u šerpu, preliti vodom, naseći krugove limuna i ušpinovati pa vrelim sirupom preliti vruću baklavu. Ostaviti da upije.