Balša Božović
Emil Čonkić
Balša Božović
Balša Božović, Foto: Emil Čonkić

- Neki mladi i talentovani ljudi koji žive u Srbiji su na ovaj način ipak nešto dobili za svoje zalaganje i svoj trud. Nadam se da će ostati u Srbiji. Neka se strpe još malo, napravićemo društvo i sistem u kojem će se nagrađivati oni koji su vredni, a ne oni koji se bogate na njihov i račun njihovih roditelja. Nagrađivaće se oni koji uče a ne oni koji prepisuju i plagiraju. Izborićemo se za društvo jednakih šansi kako bi svako mogao da planira budućnost u Srbiji, a ne da planiraju kako što pre da pobegnu iz Srbije. Ovo je jedna mala pobeda za njih, a biće ih tek u budućnosti - kaže za “Alo!” Božović.

Zoran Babić kaže za “Alo!” da je zadovoljan što je taj sat, kako navodi, dostigao mnogo veću vrednost od realne, ali da je još zadovoljniji što su ta sredstva upućena mladim talentima Matematičke gimnazije.

- Na ovaj način upućujem izazov gospodinu Božoviću da i on donira taj iznos ili proda deo svog asesoara za mlade talente! Nisam siguran da je spreman to i da uradi jer je DS navikao da otima, a nikada da daje - naveo je Babić.

Božović je u julu ove godine pošteno "ojadio" Babića kada mu je tokom skupštinske rasprave uzeo sat. Naime, Babić je tada, kritikujući Božovića da poseduje veću imovinu kao ilustraciju za to naveo da njegov (Babićev) ručni sat nije mnogo vredan, rekao da pristaje da taj sat zameni za skupoceni Božovićev. Međutim, pošto Božović nije imao sat, prišao je Babiću i uzeo njegov. Nakon toga, poslanik demokrata predložio mu je da menjaju i imovinu, međutim, Babić je to, što se kaže, prečuo.

Božović je nedugo nakon toga sat dao na licitaciju, ali je licitacija propala jer oni koji su učestvovali ili nisu uneli tačne podatke prilikom registracije ili kada im je ponuđeno nisu želeli da preuzmu sat jer su to "shvatili kao šalu".

Međutim, pre nekoliko nedelja portalu koji je sprovodio tu licitaciju javio se jedan od učesnika navodeći da je spreman da kupi sat za 60.000 dinara kako bi prihod od prodaje sata otišao u humanitarne svrhe, tačnije fondu za mlade talente. Kupac je, kako nam je rečeno, insistirao na anonimnosti.

Učenici Matematičke gimnazije na međunarodnim takmičenjima osvojili su više od 350 medalja. Pored izuzetnog uspeha u oblasti matematike, fizike, informatike, astronomije i astrofizike, učenici Matematičke gimnazije su uspešni i u drugim oblastima - osvajaju nagrade iz književnosti, u glumi, sportu, šahu...

Škola je dobitnik više značajnih priznanja među kojima su i Dositejeva nagrada, kao i republičke nagrade Vuk Karadžić dodeljene za izuzetne rezultate postignute u oblasti obrazovanja i vaspitanja. Za rezultate koje je ostvarila u radu sa talentovanim učenicima, Matematička gimnazija je primljena u Evropski savet visokih sposobnosti.

Komentari (2)

Kuki

20.10.2015 15:11

Sta je doticni gospodin prodao svoje ili doneo u Srbiji iz njegove dedovine i ulozio ovde,nista osim praznih dzepova koje puni vec godinama...

ogi

20.10.2015 19:09

cinimi se da je na limundu de je st bio na aukciji veca cena bila pratio sam taj slucaj jedno vreme