Bećarac sa jajima


Profimedia
Potrebno je:
3 kašike maslinovog ulja
1 veća glavica crnog luka
2 veća paradajza
2 paprike
1dl kuvanog paradajza
3-4 jaja
sitno seckano peršunovo lišće
so, biber, začin
Priprema:
Na maslinovom ulju prvo prodinstati 5 min sitno iseckanu glavicu crnog luka, posoliti je. Za to vreme iseckati papriku (može jedna zelena, jedna crvena) na kockice, pa je dodati u luk i dinstati još 5 min povremeno mešajući. Za to vreme oljuštiti paradajz, iseckati ga na kockice, pa i njega dodati. Začiniti po ukusu, dodati sitno seckano peršunovo lišće, kuvani paradajz, pa sve zajedno dinstati još 10-ak minuta. Na kraju unutra razbiti i cela jaja, ali ih ne mešati, već ostaviti da se skuvaju u bećarcu.
Komentari (1)
Jasna
08.06.2017 10:56
Odlican recept, ali ja ne stavljam kuvani paradaiz..kada stavim jaja na kraju, onda tucanu posudu stavim par minuta u zagrejanu rernu..bozanstveno je..!!