đuveč satraš bećarac
Profimedia
đuveč satraš bećarac

Profimedia

Ilustracija, Foto: Profimedia

Potrebno je:

3 kašike maslinovog ulja
1 veća glavica crnog luka
2 veća paradajza
2 paprike
1dl kuvanog paradajza
3-4 jaja
sitno seckano peršunovo lišće
so, biber, začin

Priprema:

Na maslinovom ulju prvo prodinstati 5 min sitno iseckanu glavicu crnog luka, posoliti je. Za to vreme iseckati papriku (može jedna zelena, jedna crvena) na kockice, pa je dodati u luk i dinstati još 5 min povremeno mešajući. Za to vreme oljuštiti paradajz, iseckati ga na kockice, pa i njega dodati. Začiniti po ukusu, dodati sitno seckano peršunovo lišće, kuvani paradajz, pa sve zajedno dinstati još 10-ak minuta. Na kraju unutra razbiti i cela jaja, ali ih ne mešati, već ostaviti da se skuvaju u bećarcu.

 

Komentari (1)

Jasna

08.06.2017 10:56

Odlican recept, ali ja ne stavljam kuvani paradaiz..kada stavim jaja na kraju, onda tucanu posudu stavim par minuta u zagrejanu rernu..bozanstveno je..!!