

Shutterstock
Sastojci za koru:
- 8 belanaca
- 150 g šećera
- 6 kašika ulja
- 100 g brašna
- kašičica praška za pecivo
- šećer u prahu za posipanje
Sastojci za fil:
- 200 ml slatke pavlake
- 130 g kisele pavlake
- 50 g šećera u prahu
- 200 g jagoda
Sastojci za dekoraciju:
- cele jagode
- listići mente
Priprema: Umutite slatku pavlaku u čvrst šlag, pa u njega umešajte kiselu pavlaku i šećer u prahu i dobro promešajte. Jagode seckajte na komadiće. Umutite belanca, pa im postupno dodajte dve kašike šećera, sve vreme muteći. U drugoj posudi promešajte šećer i ulje, dodajte prosejano brašno pomešano sa praškom za pecivo i dobro umutite. Smesi zatim dodajte četvrtinu snega od belanaca, a onda pažljivo umešajte i preostali sneg.
Dobijenu smesu izlijte na pleh obložen papirom za pečenje i pecite dok ne porumeni. Pečenu koru izvadite, malo je ohladite i izvrnite na kuhinjski ubrus koji ste posuli šećerom u prahu. Pažljivo odlepite papir i koru pospite preostalim šećerom u prahu i savijte zajedno sa krpom. Sačekajte da se ohladi. Od fila izdvojte tri kašike za mazanje rolata spolja, a preostalim kremom namažite razmotanu koru. Po celoj površini rasporedite jagode i savijte rolat. Na kraju, rolat premažite spolja preostalim filom. Prijatno!