Bez mesa nema stresa!


shutterstock
TIKVICE
Kupovina: Najbolje su mlade tikvice koje nisu veće od 15 cm. Velike su tvrde i vodene. Čuvanje: Neoprane tikvice mogu da stoje u frižideru sedam dana u rupičastoj kesi.
PATLIDŽAN
Kupovina: Mora da ima tvrdu, sjajnu koru bez ogrebotina. Kraći patlidžani, od 7,5 do 15 cm, manje su gorki. Prezreli su meki na dodir. Čuvanje: Pripremite ga odmah ili sutra, prekosutra već postaje gorak.
KRASTAVCI
Kupovina: Najbolji su tvrdi, teški i tamnozeleni. Manji krastavci su i manje gorki. Čuvanje: Umotani u plastičnu foliju izdržaće do nedelju dana u hladnijem delu frižidera.
PAPRIKE
Kupovina: Birajte one sa sjajnom kožom bez ogrebotina. Čuvanje: Sveže paprike možete da čuvate u frižideru nezamotane, u fioci za povrće. Zelene će izdržati oko nedelju dana u frižideru, a žute, narandžaste i crvene paprike najviše pet dana.