Čokoladne bombice
Bakina kuhinja
Čokoladne bombice

Bakina kuhinja

Čokoladne bombice, Foto: Bakina kuhinja

Ove bombice mogu napraviti i početnici veoma lako. Ukus im je fenomenalan, pa će sigurno biti apsolutni favorit među svim sitnim kolačima. Ako ih lepo ukrasite izgledaće jako efektno na poslužavniku.

Potrebno je:

200 gr napolitanki od lešnika
2 kašike eurokrema
100-150 gr čokolade
čokoladne mrvice
malo maslaca
200 gr lešnika
100 gr suvog groždja
oblande za rafaelo

Čokoladne bombice

Bakina kuhinja

Čokoladne bombice, Foto: Bakina kuhinja

Priprema:

Napolitanke i lešnik iseckati u secku. U činiju staviti iseckane napolitanke, dodati 50 gr lešnika, maslac otopljen, suvo grožđe i dve kašike eurokrema, pa sve rukom izjednačiti.

Rafaelo oblande rezati makazama ili nožem i svaki otvor napuniti i poklopiti drugom poklopcem. Loptice nabosti čačkalicom pa umočiti u rastopljenu čokoladu, pa u krupno mlevene lešnike ili u čokoladne mrvice i bombonice po želji.