

Bakina kuhinja
Svi povremeno volimo da uživamo u dobrom bureku. Evo kako da na jednostavan i brz način pripremite omiljeni pekarski proizvod i kod kuće. Ako nemate ideju šta da napravite za ručak, ovo je savršena kombinacija koju baš svi vole. Ovaj recept je odličan, jer se lako priprema. Burek sa mesom od gotovih kora, tradicionalno jelo, koje će vas osvojiti već kod prvog zalogaja.
Potrebno:
1/2 kg tankih kora
250 gr mlevenog mesa
1 glavica crnog luka
biber, so
ulje
200 ml mlake vode
1/2 praška za pecivo

Bakina kuhinja
Priprema:
Na ulju propržiti glavicu luka, dodati meso i njega propržiti, zatim dodati so i biber. Tepsiju okruglu obložiti pek papirom ili je samo namazati uljem, pa na dno staviti jednu koru i pouljiti. Sve sledeće kore premazati malo uljem, zgužvati je i ređati u pleh.
U vodu staviti prašak za pecivo pa rukama malo poprskajte kore, pa istresti prženo meso, a zatim po istom redosledu ređati kore. Zadnjom korom prekrite burek, poprskajte burek vodom i premažite uljem. Pecite na 200 stepeni Celzijusa 35 minuta. Na polovini pečenja prekrijte folijom.