Burek totalno drukčiji od drugih i nije za svakoga!
Ali, osim onih standardnih sa sirom i mesom, u pekarama se nude i malo drugačiji ukusi.
Jedan niški buregdžija Goran Jovičić odlučio je da ponudi malo drugačiji burek, ni manje ni više nego sa belim bubrezima!
Priprema traje nekoliko dana, a tajna je u nadevu.
“Nije to ništa neobično. Beli bubrezi se od davnina kod nas jedu, te ukuse lično ja odaberem, majstori posle samo to bace u kore i to je to. U početku je zaživelo, ali je sada teško doći do belih bubrega”, kaže Goran.
Smela kombinacija je prvi put isprobana na prošlogodišnjoj buregdžijadi. Ipak, malo ko od Nišlija se usuđuje da proba.
Komentari (3)
jug
24.04.2018 02:16
Da pavlakom i sunkom je ok.
nesa
24.04.2018 06:51
Da, u Srbiji volimo burek, samo ne kazemo "moramo si priznati", nego, "moramo priznati"
Цицка
24.04.2018 11:10
Да се захвалим Стеви овога пута је имао добар избор пита . И Милану се захваљујем дао је недавно добар рецепт за боранију , слично сада правим са свим поврћем али са мање масти . Ни Маријан не заостаје . Кување је уметност уосталом као и сваки други занат .