ćevapi
Profimedia.rs
ćevapi

Profimedia.rs

Foto: Profimedia.rs

Džejmi je ranije najavljivao svoj dolazak u Srbiju, nazdravljajući rakijom i rekavši da jedva čeka da proba naše specijalitete. Poznati kuvar nažalost još uvek nije došao kod nas, ali izgleda da je naše gurmanluke već negde probao.

Pročitajte i Brz i ukusan obrok: Gurmanske pivske kobasice sa pireom i senfom (VIDEO)

Na svom sajtu je za našu kuhinju imao samo reči hvale:

„Tortilje punjene grilovanim mesom (ćevapi) i sosom od crvene paprike (ajvar), idealan su obrok kada vam dolazi društvo. Napravite smesu za ćevape barem nekoliko sati pre nego što ih stavite na roštilj, a najbolje bi bilo da ih napravite veče pre nego što ih ispečete.“

SASTOJCI

750 grama mlevenog junećeg mesa
400 grama mlevenog svinjskog mesa
glavica i četiri čena belog luka
dve kašičice sode bikarbone
kašika mlevene paprike
1 jaje
150 mililitara kisele vode
maslinovo ulje
glavica crnog luka
veza peršuna
6tortilja

Pročitajte i Moćni juneći burger, koji će vam vratiti energiju posle treninga

PRIPREMA

U veliku posudu stavite juneće i svinjsko meso, zatim oljuštite i iseckajte četiri čena belog luka. Dodajte sodu bikarbonu, papriku i začine. Dodajte jaje i rukama izmešajte smesu, a zatim sipajte kiselu vodu, da se sve sjedini.

Meso podelite na deset ili 12 delova, a zatim svaki deo oblikujte kao kobasicu - neka bude dugačka oko deset centimetara, širine oko dva centimetra. Stavite ćevape na podmazan pleh, prekrijte folijom i stavite da odstoje u frižideru.

Pecite ih na roštilju, ili u tiganju na šporetu na srednjoj vatri, ne duže od 15 minuta.

Džejmi predlaže da ćevape poslužite na tortiljama, uz malo ajvara.

Prijatno!

Tagovi