Ćevapi po receptu Džejmija Olivera!


Profimedia.rs
Džejmi je ranije najavljivao svoj dolazak u Srbiju, nazdravljajući rakijom i rekavši da jedva čeka da proba naše specijalitete. Poznati kuvar nažalost još uvek nije došao kod nas, ali izgleda da je naše gurmanluke već negde probao.
Pročitajte i Brz i ukusan obrok: Gurmanske pivske kobasice sa pireom i senfom (VIDEO)
Na svom sajtu je za našu kuhinju imao samo reči hvale:
„Tortilje punjene grilovanim mesom (ćevapi) i sosom od crvene paprike (ajvar), idealan su obrok kada vam dolazi društvo. Napravite smesu za ćevape barem nekoliko sati pre nego što ih stavite na roštilj, a najbolje bi bilo da ih napravite veče pre nego što ih ispečete.“
SASTOJCI
750 grama mlevenog junećeg mesa
400 grama mlevenog svinjskog mesa
glavica i četiri čena belog luka
dve kašičice sode bikarbone
kašika mlevene paprike
1 jaje
150 mililitara kisele vode
maslinovo ulje
glavica crnog luka
veza peršuna
6tortilja
Pročitajte i Moćni juneći burger, koji će vam vratiti energiju posle treninga
PRIPREMA
U veliku posudu stavite juneće i svinjsko meso, zatim oljuštite i iseckajte četiri čena belog luka. Dodajte sodu bikarbonu, papriku i začine. Dodajte jaje i rukama izmešajte smesu, a zatim sipajte kiselu vodu, da se sve sjedini.
Meso podelite na deset ili 12 delova, a zatim svaki deo oblikujte kao kobasicu - neka bude dugačka oko deset centimetara, širine oko dva centimetra. Stavite ćevape na podmazan pleh, prekrijte folijom i stavite da odstoje u frižideru.
Pecite ih na roštilju, ili u tiganju na šporetu na srednjoj vatri, ne duže od 15 minuta.
Džejmi predlaže da ćevape poslužite na tortiljama, uz malo ajvara.
Prijatno!