Cokine špagete
Profimedia
Cokine špagete
Cokine špagete, Foto: Profimedia

Sastojci:

1 manja glavica crnog luka
1 čen belog luka
200 gr šampinjona
500 gr pilećeg filea
Jedno pakovanje špageta
Veće pakovanje milerama
Parmezan
Vegeta, origano, biber, sušeni peršun, bosiljak, vlašac, ruzmarin

Način pripreme:

Na malo ulja prodinstajte sitno iseckan luk. Potom dodajte kockice belog mesa koje ste prethodno začinili vegetom. Nalijte malo vode i dinstajte. Kada meso bude skoro udinstano, spustite šampinjone sečene na listiće i pustite da se još ukrčka.

U drugoj posudi obarite špagete i procedite, ali ostavite malo vode u nekoj posudi.

Kada se meso i pečurke udinstaju, dodajte pola pakovanja milerama, začine (po želji) i promešajte. Potom dobijenu smesu prelijte preko isceđenih špageta i dok mešate dodajte ostatak milerama kako bi špagete bile što sočnije. Ukoliko vam se čini da špagete previše „upijaju“ mileram, nalijte malo vode u kojoj ste kuvali testeninu i opet promešajte.

Prilikom serviranja narendajte malo parmezana. Ovo jelo možete servirati i toplo i hladno.

Prijatno!