

Profimedia
Sastojci:
125 g margarina
150 g šećera
2 jaja
200 ml jogurta
280 g brašna
1 prašak za pecivo
4 kašike kakaa
50 g čokolade
1 kašika pekmeza
Priprema:
Margarin, prethodno zagrejan na sobnu temperaturu, ulupati sa šećerom dok masa ne postane penasta, pa dodati jaja i opet sve umutiti. Toj masi dodati jogurt, sitno narendanu čokoladdu, brašno, kakao iprašak za pacivo, pa sve sjediniti.
Rernu zagrejati na 170 stepeni.
Masu istresti u podmazan i brašnom posut kalup za kuglof i staviti da se u rernu na 30 i 40 minuta.
Čačkalicom proverite da li je kuglof pečen. Ako čačkalica bude vlažna, nastavite da pečete. Kada kuglof bude iznutra suv, to znači da je gotov.
Lepo ispečen kuglof ostaviti da se ohladi.
Ukoliko želite da ovom klasičnom kolaču date dodatnu notu lepote i ukusa, predlažemo vam da je prelijete čokoladnom glazurom koja se jednostavno pravi.
Dovoljno je samo da u rerni ili mikrotalasnoj otopite 100 g mlečne i isto toliko čokolade za kuvanje kojima ste dodali tri kašike ulja, a potom da dodate tri kašike mleka i sve lepo umešate.
Glazuru lagano premažite kašikom preko pečenog kuglofa, ostavite da se ohladi i lepo stegne, a potom poslužite.
Uživaćete!
Komentari (4)
marginalno
10.02.2017 07:09
Molim autora/autorku recepta da otkrije tajnu , kako upotrebiti jednu kasiku pekmeza?
Marija
10.02.2017 20:50
@marginalno - JA CU DODATI U MASU TESTA.MOZE SAMO DA BUDE POSEBAN DOBAR UKUS. KO NEVOLI NEKA POJEDE PEKMEZ.
lola
10.02.2017 09:27
a kasiku pekmeza pojedemo dok pravimo kuglof?
slavka
10.02.2017 17:48
Danas probano fantastičan recept. Prepirucujem od ❤