

Shutterstock
Sastojci:
1,5 kg paradajza
2 kašike maslinovog ulja
ravna kašika sećera
so po ukusu
2 kocke ili suvi začin
celerov list
Priprema:
Paradajz očistite od peteljki i isecite na četvrtine. U sud stavite malo vode i paradajz. Kuvajte da omekša. Dodajte po potrebi vode. Kada je paradajz kuvan, ispasirajte ga štapnim mikserom, prokuvajte i dodajte začine po ukusu. Toplom vodom razredite čorbu. Ne treba da bude previše retka. Na kraju dodajte ulje i kratko prokuvajte. Pospite sitno seckanim listovima celera. Po želji mozete zakuvati pirinač, testeninu ili pojesti samo uz prepečen hleb.
Savet:
Ovako pripremljenu čorbu možete koristiti za punjene paprike ili ćufte u paradajz-sosu. Iskoristie ovo vreme zrelog paradajza, koji je sada nutritivno najvredniji, jedite ga svežeg ili u raznim jelima.
Komentari (1)
zlica
27.07.2017 18:35
Bljak