Čorba s pirinčem


promo
Sastojci:
- 600 g junećih kostiju
- 600 g krompira
- glavica crnog luka
- koren i list peršuna
- komad korena celera
- paškanat
- 2 šargarepe
- paradajz
- začin od povrća
- aleva paprika
- brašno
- pirinač
- biber
- ulje ili mast
- so
Na ulju ili masti dinstajte iseckan crni luk, šaragrepu, peršun, paškanat, celer i paradajz, ako je potrebno dolivajte pomalo vode. Nakon desetak minuta dodajte krompir isečen na kocke, pa stavite kašiku brašna, pola kašičice aleve paprike i biljni začin. Nalijte 1,5 l vode i ubacite prethodno dobro oprane kosti. Od trenutka ključanja, kuvajte 30 minuta. Zatim dodajte šoljicu pirinča i ostavite još 15 minuta na šporetu. Čorbu posolite i pobiberite po ukusu. Prijatno!