Ćufte u vinu
promo
Ćufte u vinu

promo

Ćufte, ilustracija, Foto: promo

Za ćufte:

300 g mlevenog mesa
2 jajeta
1 crni luk
2 čena belog luka
po potrebi brašna
suvi biljni začin
biber 

Ostalo:

6-7 srednjih krompira
500 ml pavlake za kuvanje
1 kesica krem supe sa šampinjonima
1 dl mleka
100 g kačkavalja
10 šampinjona

Priprema:

Iseckati sitno crni luk i beli luk pa dodati u mleveno meso zajedno sa jajima, dodavati po potrebi brašno toliko da možete da pravite ćuftice rukama. Suvi biljni začin i bibera dodajte po ukusu. Ćufte zatim ispržiti.

Krompir oljuštiti, iseći na pola i staviti u ključalu vodu da se bari 10 minuta.

Kada vam se krompir obario u tepsiju ređate redom jednu ćuftu, pa krompir i tako dok imate materijala. Kačkavalj izrendati preko toga. Pavlaku za kuvanje pomešati sa krem čorbom od pečuraka i mlekom, po potrebi dosoliti i pobiberiti pa preliti preko svega. Šampinjone očistiti i poređati ih od gore.

Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 30 minuta.

Tagovi