Ćufte u belom sosu


Shutterstock
SASTOJCI:
ZA ĆUFTE:
* 500 g mlevenog mesa
* glavica crnog luka
* 4 pečena belog luka
* sredina hleba
* malo mleka
* 2 jajeta
* pola kašičice praška za pecivo
* brašno l ulje
* so, po želji mešavina začina
ZA SOS:
* 200 ml jogurta
* veza peršuna
* malo bosiljka
* mala glavica crnog luka
* kašičica maslinovog ulja, so, biber
PRIPREMA:
U mleveno meso dodajte jaja, sitno iseckan crni i beli luk, pola kašičice praška za pecivo, sredinu hleba potopljenu u mleko, pa isceđenu. Začinite po ukusu i pravite kuglice. Svaku uvaljajte u brašno i pržite na ulju. Sitno iseckajte crni luk, peršun i bosiljak. U dubljoj posudi dobro izmešajte maslinovo ulje i jogurt, pa dodajte bosiljak, luk i peršun. Posolite sos po ukusu i njime prelijte gotove ćufte.
Komentari (1)
Kuma
01.03.2017 08:18
Jelo za kumove.