Pečeno pile PIletina
Shutterstock
Pečeno pile PIletina

Shutterstock

Piletina bez kožice gubi poseban šmek, Foto: Shutterstock

Mnogi se odlučuju da spremaju piletinu bez kožice, jer se smatra da je taj deo mesa ima najviše kalorija u sebi. Ipak, grešite.  Upravo je koža ta koja mesu daje poseban šmek, zbog čega ono nije suvo i bezukusno.

Ako ste na dijeti, sigurno vam pored saveta da konzumirate piletinu stoji da ona obavezno bude bez kožice. Nikakav problem. Nakon spremanja piletine samo je sklonite. Tako ćete sačuvati ono najbolje iz mesa, a nećete uneti dodatne kalorije koje vas toliko muče.

Oni koji se odluče da jedu kožicu, uneće duplo više masti nego oni koji je odstrane. Ali ona je jako dobra za naše zdravlje, jer se masnoća koja je njom uneta sporo razgrađuje pa predstavlja odlično gorivo za organizam. Ona nam daje osećaj sitosti koji traje duže, jer je potrebno više vremena da se ove masti prerade u organizmu. Zbog toga se ne savetuje da je jedete pre nekog ozbiljnijeg treninga ili trčanja jer vam može izazvati nelagodnosti.

Pročitajte i: