Veš za pranje
Profimedia
Veš za pranje
Veš za pranje, Foto: Profimedia

Sirće za ispiranje

Frotiri, peškiri i kućni ogrtači biće meki ako ih preko noći potopite da odstoje u vodi kojoj ste dodali so i sirće. Takođe, ova dva sastojka dodajte vešu i prilikom poslednjeg ispiranja. Bićete iznenađeni rezultatima.

Prašak za pecivo za beo veš

Zavese koje su požutele prvo potopite u slanu vodu da odstoje, a zatim prašku za veš dodajte prašak za pecivo i imaćete zavese bele kao sneg.

So, skupljač boja

Mešanje boja pri pranju šarene odeće noćna je mora svake žene. Sigurno niste znali da se i to može sprečiti. Jednostavno prilikom poslednjeg ispiranja, vešu dodajte so. Ako pak želite da osvežite boje pamučnih majica, potopite ih nekoliko sati u mleko, a zatim ih isperite.

Magnezijum za čipku

Svi znamo je garderoba od čipke posebno osetljiva. Zato pre pranja odeću od čipke treba posuti magnezijumom i ostaviti magnezijum da deluje nekoliko dana, a tek onda odeću isprati. Čipkana garderoba biće kao nova.

Mašina za veš
Prilikom pranja odeće, glavnu ulogu gotovo uvek ima mašina za veš. Moramo je redovno čistiti od kamenca, jer će u suprotnom lošije prati veš i trošiti više energije. Zato u mašinu bar jednom u dva meseca dodajte sirćeta isto koliko i vode. Uključite je na program od 90 stepeni.