DNK pacova i ljudi u hamburgerima!


Shutterstock
U istraživanju na osnovu uzoraka od 258 hamburgera otkrivena su dva slučaja prisustva mesa u vegetarijanskim proizvodima, a u tri su pronađeni tragovi DNK pacova i u jednom slučaju ljudska DNK.
U istraživanju se ističe da je najverovatniji uzrok prisustva ljudskog DNK, dlaka, koža ili nokat koji su umešani sa mesom tokom proizvodnog procesa.
Tokom istraživanja otkriveni su propusti prema standardima bezbednosti i kvaliteta ishrane.
U skoro četvrtini vegetarijanskih hamburgera pronađeni su tragovi govedine, a u jednom od burgera od crnog pasulja nije bilo uopšte tog sastojka.
Problem predstavlja i to što je u 4,3 odsto ispitanih hamburgera pronađen patogeni DNK koji može da izazove razna oboljenja ili trovanje hranom.
Komentari (1)
momazver
12.05.2016 09:35
SAD nas vraćaju korenima.Zvanično poslednji čovek na plemenskom* meniju* bio je neki lik 1953.g. na Papui -Novoj Gvineji, a pacovi nikad nisu ni prestali da budu poslastica u delovima Afrike ili recimo Kine. Molim lepo.