Doručak za šampione


Shutterstock
Tajna uspeha leži u činjenici da nema gladovanja, a da su rezultati veoma brzo vidljivi. Ipak, to je više totalna promena režima ishrane nego klasično odricanje od hrane.
Hrono septembar
Udarne vesti

ВУЧИЋ О КРШЕЊУ ИЗБОРНЕ ТИШИНЕ У КОСЈЕРИЋУ И ЗАЈЕЧАРУ: Већ у суботу су тамо дошли сви лидери опозиционих странака, открићу шта раде неке НВО

Prvi rezultati izbora u Zaječaru

Vučić poslao moćnu poruku: Srbija nije poklekla, Srbija stoji uspravno! Ponosna, snažna, ujedinjena!
U aktuelnom broju „Blic žene“, koji je na kisocima, možete pročitati sve o hrono doručku i pronaći veliki broj sjajnih recepata. Do kraja meseca, svake subote „Blic žena“ će donositi nove recepte, a već sledeće subote moći ćete da nađete mnoge predloge za hrono ručak. Potražite subotom vaš primerak „Blic žene“, hranite se zdravo, budite vitkiji i srećniji. Posebno će vas motivisati priče dama koje su uz hrono način ishrane uspele da bez gladovanja skinu višak kilograma.
U hrono ishrani samo treba da poštujete pravilo kombinovanja, ugljene hidrate i proteine jedete samo za doručak. Obroke ne smete da preskačete. Bitno je da imate tri obroka, a između njih treba da bude razmak oko pet sati. Ne morate da vodite računa o broju kalorija i količini hrane, ali morate da jedete u određeno vreme i samo predviđene namirnice.
Najobilniji i najvažniji obrok u ovoj dijeti je doručak. Tada možete da jedete ugljene hidrate, proteine, masti, ali bi trebalo da vodite računa o tome da izbegavate pšenicu i kukuruz. Dozvoljena brašna su sva ostala: speltino, ječmeno, ražano, heljdino, ovseno... Hrono hleb zauzima najvažnije mesto na stolu za doručkom. Sastav prvenstveno zavisi od brašna i žitarica koje se koriste za njegovo spremanje. Specifičan je jer mu se pridodaju i različite zdrave semenke, koje doprinose specifičnom ukusu i daju mu bolju teksturu.
Za doručak su dozvoljeni i čvarci i slanina, ali po mogućstvu bez aditiva. Idealno vreme za konzumiranje visokoenergetskih namirnica koje stvaraju rezerve sala u organizmu jeste sam početak dana, jer je metabolizam tada najspremniji da troši kalorije.
Mafini s ajvarom:
Potrebno: 3 jaja 100 g ražanog brašna 100 g heljdinog brašna 5 kašika ajvara l šaka maslina 2 kašičice praška za pecivo l kašičica morske soli l 2 kašike maslinovog ulja l 100 ml kisele vode l susam
Priprema: Umutite jaja sa solju i praškom za pecivo, pa dodajte kiselu vodu, obe vrste brašna, ajvar i sitno iseckane masline. U kalup za mafine stavite papirne korpice, napunite ih smesom, pa pospite susamom. Kalup stavite u zagrejanu rernu i pecite dvadesetak minuta na 220 stepeni.