Duško Tošić
Profimedia
Duško Tošić
Duško Tošić, Foto: Profimedia

Tri prsta u Elbasanu napravila su mu košmar po povratku u Istanbul, gde su ga navijači uzeli na zub, pretili mu i zahtevali da ode iz kluba. Vrhunac bezobrazluka je mahanje albanskom zastavom ispred nosa, ali je iskusni defanzivac sve stoički i dostojanstveno podneo.

Njegov saigrač iz redova “orlova” Vladimir Stojković smatra da cela Srbija sada treba da stane iza Tošića.
- Takav patriotizam je za svaku pohvalu. To treba ceniti, a ne prelaziti preko toga olako. Bukvalno je kažnjen ni za šta, kada govorimo o tri prsta. Treba i naša javnost da stane iza njega, a ne da se prenosi samo kako ga vređaju.

Vladimir Stojković
Vladimir Stojković, Foto: A. Dimitrijević

 

Pomogao je Srbiji milion puta, kada god je trebalo, bio je tu. Svako od nas voli Srbiju i zato ga treba podržati jer nije to zaslužio. Pogotovo što nije uradio ništa drugo što ostali već nisu uradili. Tri prsta je svako dizao i dizaće - izjavio je Stojković za „Alo!“.

Nažalost, daleko od toga da su problemi u Bešiktašu prvi koji su strefili Tošića zbog odnosa prema reprezentaciji. Za one koji su zaboravili, u trenucima kada je bio u najboljoj formi u karijeri i dok je nosio dres Verdera iz Bremana, napravio je potez koji ga je koštao daleko bolje karijere. Odbio je da ostane u klubu i sa reprezentacijom je otišao na Olimpijske igre u Pekingu 2008. godine. Kazna je bila surova. Tadašnji trener Tomas Šaf zakucao ga je za tribine, a iz Bremena je otišao tako što se odrekao 1.200.000 evra kako bi postao slobodan igrač.

Duško Tošić
Nema ga više u timu Bešiktaša: Duško Tošić, Foto: Profimedia

Stojke je i pre sedam godina bio zajedno sa Tošićem u ekipi koja je učestvovala na Igrama u Pekingu, a sadašnja situacija u Bešiktašu, prema njegovim rečima, počinje da liči na pakao koji je preživljavao u Verderu 2008.

- Mislim da ima budućnost u Bešiktašu jer je borac. To je pokazao milion puta. Verujem da će se dobrim igrama izboriti za mesto u timu i da će se sve to zaboraviti, pre svega mislim na nepravedno osuđivanje sa kojim se suočava - rekao je čuvar mreže Srbije.

Nema sumnje, Duško Tošić je tokom prethodnih godina bez sumnje ispaštao zato što nikada nije odbio da igra za Srbiju, čak i kada je to bilo u interesu njegove karijere. Vreme je da Srbija stane iza njega.

Albanci na tribini
Albanci na tribini, Foto: printscreen

 

Tošić: Razumite, ne bih da pričam

Defanzivac Bešiktaša Duško Tošić istakao je u kratkoj poruci da nije spreman da govori o problemima sa kojima se suočava u turskom klubu. "Svi su me zvali, ali ne želim da dajem izjave po tom pitanju. Ne bih da se širi priča o tome, šta bude biće", napisao je Tošić.

 

Komentari (1)

Kuki

25.10.2015 08:53

Nemoj da se nabijas u misiju rupu nego ostani patriota do kraja a ostalim nasim sportistima treba da je pouka da ne potpisuju ugovore sa klubovima iz neprijateljskih drzava,sada treba nasa vlada da stane uz njega a ne da prica samo o faktoru stabilnosti na Balkanu.