Đuveč sa pečurkama


promo
Sastojci:
- 500 g svežih šampinjona
- 150 g mariniranih pečuraka
- 2 glavice crvenog luka
- 2 čena belog luka
- veća babura
- veći paradajz
- 150 g pirinča
- 2 kašike margarina
- kašika peršuna
- kašičica mlevene paprike
- so, biber
Priprema:
Šampinjone operite i isecite na četvrtine, papriku i paradajz očistite i isecite na kockice, a crveni i beli luk iseckajte što sitnije. Pirinač napola obarite u slanoj vodi, pa ga ocedite od suvišne tečnosti i isperite. Na malo ulja propržite crveni i beli luk, dodajte papriku, šampinjone i kratko propržite. Potom dodajte polubareni pirinač i paradajz, pa dinstajte uz povremeno dolivanje vode. Kada pirinač omekša, dodajte mlevenu papriku, seckani peršun i začine po ukusu. Na kraju dodajte margarin i polako promešajte. Prijatno!