Evo gde se u frižideru drže jaja i mleko, a gde ostaci ručka!


Profimedia
Velika većina ljudi ređa u frižider hranu i piće kako stigne, a jedino im je važno da unutra stane što više.
To je pogrešno u upravo to ne bi trebalo više da radite. Poslušajte ove savete i hranu pakujte ovim redosledom:
Gornje police: Ovde je temperatura najstabilnija, pa bi tu trebalo da držite ostatke od jela, otvorena pića, sveže začine i namirnice koje su odmah spremne za jelo.
Donje police: Sirove namirnice koje ćete koristiti za kuvanje.
Vrata: Vrata su najtopliji deo frižidera, a većina nas u njih stavlja mleko, mlečne proizvode i jaja, a to je upravo ono što ne bi trebalo da radimo. Ovde se drže konzervisani proizvodi, majonezi, kečapi, neotvoreni sokovi...
A jaja i mleko držite na donjim policama jer su one najhladnije u frižideru.
Posude: Većina novijih frižidera ima velike plastične posude, u njima držite voće i povrće.
I još jedna važna stvar, ne natrpavajte frižider. Vazduh mora normalno da struji kroz njega.
Komentari (2)
Anna
06.11.2016 21:53
Jaja se i ne drze u frizideru...poceli ste kao zapdnjaci...oni cuvaju u frizideru...crni luk...beli luk,krompir.
sumadinka
07.11.2016 07:43
Jaja se nikada nisu drzala u frizideru već u ostavi, iliti špajzu, a pošto mnogi više nemaju ni špajz ni podrum sve se gura u frizider i poklopljena i nepoklopljena jela i kad otvorite zapahne vas miris da vam se posle i ne ruča...