Evo kako da bajat hleb ponovo bude svež i ukusan


Shutterstock
Svako od nas voli sveže pećeni hleb i njegov i miris i ukus. Da biste ovo osetili svaki put kada ga jedete potrebno vam je sledeće: bajat hleb, papirne salvete, aluminijumska folija, jedan ili dva štapića celera.
Prvi način
Uzmite papirnu salvetu i malo je nakvasite vodom ne da bude skroz natopljena već vlažna i njome umotajte hleb i stavite u mikrotalasnu na 10 minuta i to je to uživajte u svežem i ukusnom hlebu.
Drugi način
Ako nemate mikrotalasnu zagrejte rernu na 150 stepeni i umotajte hleb u alufoliju. Stavite ga u rernu na oko 20 minuta. Kada ga izvadite iz rerne sačekajte da se malo prohladi. Ako je hleb baš bajat pokvasite gornju koricu pre nego ga umotate
Treći način
U jednu plastičnu kesu stavite bajat hleb sa par štapića celera, zatvorite kesu i stavite na par sati u frižider, a možete i preko noći za bolje rezultate. Hleb će da upije vlagu iz celera i on treba da je suv.
Komentari (5)
XXL
22.09.2017 20:44
Te trikove i još neke naši građani bolje znaju evo već će skoro šesta godina zato i nema komentara na edukativan text vesti. U svakom slučaju je za pohvalu.
Predrag
22.09.2017 21:20
Ovo ne ide na dobro čim nam pišete kako se jede bajat hleb.
MAKI
22.09.2017 22:28
A kako da omekšam hleb iz kontejnera jer odavno nemam para da kupim hleb pa da se ubajati......BUDJAV LEBAC........BUDJAVA DRŽAVA.....
Kvazimodo Sorabius
22.09.2017 22:38
Oko raspada SSSR-a, na buvlhacima kod nas se mogao naci aparat za "ostrenje zileta". Kad su se danasnji vlastodrsci, na celu sa Slobodanom, ucvrstili, mediji su ponavljali "recept za "domaci deterdzent". Dobro primeti covek: ne sluti na dobro - bajati hleb...
Cica
23.09.2017 04:40
Evp. bas sam sad probala ovo sa mikrotalasnom. Ma, kakvih crnih 10minuta. sta bi mi ostalo od hleba da sam stavila na 10 minuta. Bio mi je super na samo 2 minuta. to sve zavisi od jacine mikrotalasne, a i ko kako voli, naravno. U svakom slucaju, hvala.