Kafa Džezva Šoljica kafe Ratluk
Shutterstock
Kafa Džezva Šoljica kafe Ratluk

Shutterstock

Miris kafe ulepšava kišni dan, Foto: Shutterstock

Za mnoge od nas priprema prve jutarnje kafe je neizostavan ritual. Osim što nas njen miris razbudi, kafa nas ujutru znatno smiruje i opušta. 

Svako od nas na drugačiji način sprema kafu, a ovakav sigurno niste praktikovali.

Priprema:

U zavisnosti od toga koliko šoljica kafe želite da skuvate, toliko i vode naspete u džezvu. Zatim u hladnoj vodi dodati željenu količinu kafe. Ne čekajte da voda provri jer na taj način kuvana kafa postaje gorka.

Kafu treba da kuvate uz konstantno mešanje, sve dok se pena se stvori. Šećer se stavlja kada je kafa već kuvana, posebno u svakoj šoljici.

 

Pročitajte i:

Komentari (1)

nedjo

24.10.2017 19:26

vi ce nas ucite