Evo koji kesten je zdraviji, pečeni ili kuvani


shutterstock
Miris kestena, sa dolaskom jeseni, se širi ulicama grada. Jedni ga kupuju kod prodavača na ulicama, kada ne mogu da odole njegovom primamljivom mirisu, dok se drugi odlučuju da ga sami pripreme. Kesten može da se sprema na dva načina, nas zanima koji je zdraviji.
Naime, kesten spada u orašaste plodove, a specifičan je jer iako ima dosta kalorija, nema puno masti i jedini je orašasti plod bogat vitaminom C.
Udarne vesti

VUČIĆ OBIŠAO STUDENTE KOJI ŽELE DA UČE: Mora hitno da se krene da bi se spasila godina - Rad i poštenje ne može niko da pobedi (VIDEO)

Rektor i dekani se nisu pojavili; Poziv na razgovor studenata koji žele da uče izignorisan

Izjava Marinike Tepić opasan govor mržnje! Oglasio se i Nacionalni savet romske nacionalne manjine
Hranjivost mu je velika zbog velike količine skroba, kojeg ima više nego u krumpiru. Odličan je saveznik protiv lošeg holesterola. Osim toga, kesten je bogat i vitaminom A, B kompleksom i C, i sadrži puno folne kiseline i minerala. Bogat je kalijumom i fosforom.
Ipak, kesten je dobro konzumirati i kada je kuvan ali i kada je pečen. Kada se kuva u termičkoj obradi ispari nešto vitamina a kod pečenja malo minerala. Tako da je kesten jedan od darova prirode koje bi trebalo da konzumirate češće, bez obzira na to za koji se način pripreme odlučite.
Pročitajte i: