Faširane šnicle sa prazilukom
Potrebno je:
- 500 g mlevenog mesa
- 150 g dimljene slanine
- 1 kg praziluka
- glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- jaje
- prezle
- ulje
- so, biber,
- suvi začin
U činiju stavite mleveno meso, sitno iseckani crni i beli luk, jaje i začinite.
Sve dobro izmešajte i dodajte prezle po potrebi. Ostavite da malo odstoji i, ako je potrebno, dodajte još prezli. Napravite faširane šnicle, zatim ih stavite u nauljen tiganj i pecite.
Složite ih u posudu i dopecite u ugrejanoj rerni. U isti tiganj stavite sitno seckanu slaninu, prepecite i dodajte praziluk seckan na četvrtine. Promešajte i poklopite da omekša.
Dinstajte na umerenoj temperaturi. Dignite poklopac da ispari višak tečnosti. Servirajte faširane šnicle sa prazilukom. Dinstani praziluk možete poslužiti i uz testeninu.