Grilovan plavi patlidžan sa mocarelom
Shutterstock
Grilovan plavi patlidžan sa mocarelom

Shutterstock

Grilovan plavi patlidžan sa mocarelom, Foto: Shutterstock

Potrebno je:

srednji plavi patlidžan
kugla mocarele od 125 g
4 kk maslinovog ulja
so, biber

Priprema:

Plavi patlidžan iseći po dužini na centimetar debljine. Posoliti i pobiberiti sa obe strane. Ostaviti da malo odstoji na papirnom ubrusu da izađe tečnost. Premazati sa obe strane sa malo ulja. Ugrejati gril tiganj i ispeći sa obe strane. Iskidati rukom mocarelu. Staviti po komad mocarele i urolati. Probosti čačkalicom svaki komad. Služiti toplo ili hladno uz salatu ili prepečen hleb.

Savet:

Nove sorte plavog patlidžana nisu gorke i dovoljno je da kratko stoje posoljene da izađe višak tečnosti. Plavi patlidžan možete grilovati, peći, pohovati, pržiti i koristiti za razna predjela i jela. Možete ga ispeći u rerni i praviti razne salate. Odlično se slaže sa drugim povrćem, mesom i sirom. Beli luk mu daje posebnu aromu i ukus. Smatra se letnjom zamenom za meso.

Tagovi