Gurmanluci od jutra do sutra


Shutterstock
DORUČAK
Kroketi od krompira
Sastojci:
- 5 krompira
- kašika putera
- manji crni luk
- 2 čena belog luka
- peršun
- suvi začin
- biber
- brašno, prezle
Priprema: Krompir skuvajte u vodi, pa od njega napravite pire. Stavite kašiku putera i ostavite da se malo ohladi. U međuvremenu iseckajte sitno crni i beli luk. Zatim dodajte peršun, začin, biber. Sve sjedinite i u to dodajte brašna po potrebi. Oblikujte kugle, uvaljajte ih u prezle i pržite na zagrejanom ulju. Ostavite ih na kuhinjskom papiru da se ocede od viška ulja i servirajte uz neki sos ili salatu.

Shutterstock
RUČAK
Oslić sa paprikom
Sastojci:
- 200 g fileta oslića
- sok od 1 limuna
- glavica luka
- paprika
- 2 krompira
- maslinovo ulje
- so
- suvi začin
Priprema: Ribu operite i osušite kuhinjskim papirom, zatim pospite limunovim sokom i ostavite da stoji. Skuvajte krompir, isecite ga na tanke kriške, pa prelijte uljem. Pripremljenu ribu skuvajte u blago posoljenog vodi, ohladite i isecite na manje komade. Izmešajte biljni začin za salatu sa malo vode i preostalim limunovim sokom i maslinovim uljem. Luk isecite na tanka rebra, a papriku na tanke kriške. Sastavite krompir i ribu sa isečenim lukom i paprikama, pripremljeni preliv prelijte preko obroka i dobro izmešajte.

Shutterstock
VEČERA
Salata sa piletinom i šampinjonima
Sastojci:
- 500 g šampinjona
- 250 g pirinča
- 250 g pilećeg belog mesa
- 200 g kukuruza šećerca
- 6 kiselih krastavčića
- 150 g majoneza
- 2 dl pavlake
- origano
- biber
- so
Priprema: Skuvajte pileće belo meso, izdinstajte šampinjone sečene na krupnije kocke i obarite pirinač i kukuruz šećerac. Kada se piletina ohladi iseckajte je na sitno. Obareni pirinač i kukuruz šećerac dobro ocedite. Izmešajte piletinu sa pečurkama, ohlađenim pirinčem i kukuruzom, sitno iseckanim kiselim krastavčićima, majonezom, pavlakom i origanom. Posolite i pobiberite po ukusu.
Komentari (1)
Djilkos
01.04.2016 05:58
Ako vec upotreblavate Engleske reci da nam kazete da je ukusno, "Njamiii" ne znaci nista, a JAMI znaci ukusno.