Gurmanluci od jutra do sutra


Shutterstock
Doručak - Filovani kroasan
Sastojci:
- 4 kroasana
- 200 g ćurećih prsa
- zelena salata
- 150 g dimljene slanine
- 2 kašike margarina
Priprema: Slaninu propržite u tiganju bez masnoće da porumeni. Kroasane prepolovite i premažite ih margarinom. Između dve polovine stavite isečene listove zelene salate, zatim složite uvijene kolutove ćurećih prsa, pa ponovo rasporedite zelenu salatu i prženu slaninu.
Ručak - Cezarova pasta
Sastojci:
- pakovanje testenine
- veći struk praziluka
- 400 g šampinjona
- 100 ml pavlake za kuvanje
- manji koren celera
- malo svežeg lista celera
- kašičica ruzmarina
- so, biber
- ulje
Priprema: Praziluk sitno iseckajte i dinstajte ga na ulju dok ne omekša. Dodajte šampinjone iseckane na deblje listove i malo narendanog korena celera. Dinstajte sve još desetak minuta, pa prelijte pavlakom i začinite solju i biberom. Na kraju, dodajte iseckan celerov list i ruzmarin. Skuvajte i ocedite testeninu i pomešajte je sa sosom. Servirajte na tanjire, a preko toga narendajte svež celer ili sir, naravno!
Večera - Salata sa tikvicama
Sastojci:
- 3 tikvice
- 5 crvenih pečenih paprika
- 6 paradajza
- 2 veze peršuna
- so, biber
- glavica sitno seckanog belog luka
Priprema: Tikvice iseckajte na kolutove i propržite na ulju. Nakon toga, propržite pečene paprike cepkane na rezance, pa odložite u sud. U istom ulju pržite oljušćeni paradajz seckan na sitnije komadiće i dodajte seckani beli luk. Kada tečnost ispari, dodajte začine. U činiju poređajte tikvice u krug, prelijte prvo paradajzom, preko stavite paprike, pa opet paradajz, tikvice, pa paprike na kraju.