Grešni doručak
Alo.rs
Grešni doručak

Alo.rs

Grešni doručak, Foto: Alo.rs

Grešni doručak

Sastojci:
l 3/4 šolje toplog mleka
l kvasac
l 1/4 šolje
šećera
l 3 žumanceta
l 2,5 šolje brašna
l 100 g putera
l kašika
narendane kore limuna
l šolja rikote
l 1/2 kašike limunovog soka
l kašika vanile

Priprema: Pomešajte mleko, kvasac i malo šećera. Kada kvasac proradi, dodajte žumanca i ostatak šećera. Pomešajte maslac sa brašnom, pa sjedinite sa smesom od jaja. Umesite testo i ostavite da se udvostruči. Podelite na 12 porcija i formirajte krofne rukama. Poslažite ih u pleh i ostavite ih da narastu. Za to vreme napravite fil, i to tako što ćete pomešati rikotu sa limunovom korom, sokom, šećerom i vanilom. Ispržite krofne, a potom ih napunite!

Ručak

Promo

Ručak, Foto: Promo

Ručak iz snova

Sastojci:
l 600 g mesa po izboru
l 400 g rezanaca
l 100 g mlevenih lešnika
l 2 veze
blitve
l 15 g putera
l 2 kašike brašna
l 250 ml
mleka
l 100 ml balzamiko sirćeta
l 20 g meda

Priprema: Balzamiko kuvati na laganoj vatri, dodati med, pa redukovati dok se ne zgusne. Rastopiti puter, dodati brašno, blago upržiti i preliti mlekom. Kuvati bešamel sos dok se ne zgusne. Meso iseći na šnicle i lagano prepeći. Preostalo ulje zagrejati u tiganju, dodati blitvu, začiniti i povremeno je okretati dok se blanšira. Mlevene lešnike propržiti u suvom tiganju, dodati kuvane rezance i promešati.

Palenta

Promo

Palenta, Foto: Promo

Palenta, o da!
Sastojci:
l 1 l vode
l 250 g
palente
l maslac
l šećer i so

Priprema: Skuvajte palentu, dodajte dve kašičice maslaca, malo šećera i soli, pa tu smesu rasporedite po plehu za pečenje. Stavite smesu u zamrzivač, neka odstoji tri sata, potom modlicama napravite željene oblike. Kratko pecite dok ne dobije divnu zlatnu boju. Jelo služite uz jogurt, sveže voće i malo meda.